Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () BABALAR Günü’nde Edirnekapı Şehitliği, şehit babaları ve aileleri tarafından ziyaret edildi.

Kimi aileler çocuklarının mezar taşındaki fotoğrafını öperken, kimi aileler de mezar taşını yıkayıp temizlik yaptı. Ziyaretçilerin arasında yer alan Şehit Jandarma Onbaşı Ümit Aktaş'ın babası Murat Akbaş, “Ciğerim yanıyor benim. Her Pazar günü buraya gelip mezarın başında kahvaltı yapıyorum. Ne yapayım işte canım, içim yanıyor. Tam 2 sene önce Ramazan ayının başında teskeresine 30 gün kala Van'da şehit düştü. Sözün bittiği yerdeyiz. Anneler, Babalar Günü'nde her bayramda biz buraya geliyoruz. Şimdi o bizim babamız oldu" dedi.

"ŞEHİT VERMEK İSTEMİYORUZ"
Şehit Jandarma Er İbrahim Çay'ın babası Şaban Çay ise "Acımız büyük olduğu kadar gururluyuz da. Çünkü şehit ailesiyiz. Vatan sağ olsun diyoruz. Artık en ufak bir şeyde şehit vermek istemiyoruz. Çünkü bizler yandık" diye konuştu. Şehit arkadaşlarının ve tanımadığı şehitlerin mezarlarını ziyaret edenler de büyük acı yaşadıklarını, şehitlere dua ettiklerini ifade etti.

(FOTOĞRAF)