Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 'Hayata Bağış Off-Road yarışları Edirne’de renkli görüntülerle başladı. Zorlu parkurda sürücüler 'kapı' denilen tepelerde zorlanırken, bazıları da araçlarını devirdi.
Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı’nın da destek verdiği yarışlar Meriç Nehri kenarı Süvari Köprüsü mevkisinde özel olarak oluşturulan parkurda yapıldı. Biri Yunanistanlı 18 sürücü zorlu engelleri aşarak birinci olabilmek için büyük mücadele verdi. Yarışlara Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çok sayıda yarışsever katıldı. Organ bağışını yaygınlaştırmak için yarışlara ‘Hayata bağış Off-Road’ adı verildi.
Selimiye Camisi önündeki sembolik startta organ bağışıyla hayata dönmüş kişiler özel yarış ciplerine binerek sürücülere Co-Pilot’luk yaptı. TOSFED yarışma direktörü Cevat Cengiz organ bağışına dikkat çekmek istediklerini belirterek "Bizim amacımız organ bağışını topluma tanıtmak. Organ nakli olmuş kişilerin de bu araçlarla bir yerden başka bir yere gidebildiklerini göstermek. Co-pilot koltuklarına nakil olmuş sağlıklı kişileri de yarış alanına kadar götüreceğiz. Yarışlar 2 etap, 3’er turdan oluyor" dedi.
AMAÇ ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKMEK
Edirne Valisi Hasan Duruer de, geçen yıl ilki düzenlenen organizasyonun ikinci kez Edirne’de yapıldığını kaydederek, "Geçen yıl olduğu gibi organ bağışına destek olmak için yarış düzenliyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
'CİĞERİ BEŞ PARA ETMEZ ADAMDIM'
Sembolik startta cip sürücülerine Co-Pilot’luk yapan ve daha önce organ nakli olan Kamil Hamidullah, organ nakli olarak hayata döndüğünü anlatarak, "2009 yılına kadar ciğeri beş para etmez insandım. 2009 yılında akciğer nakli olarak tekrar hayata döndüm. Gelin, organlarınızı toprağın altına sokmayın. Herkesi bu bilince sahip olmasını istiyorum" dedi.
ARAÇLAR DEVRİLDİ
Sembolik startın ardından araçlar yarışların yapılacağı Süvari Köprü mevkiSine geldi. Burada verilen startla büyük mücadele başladı. Biri Yunanistan’dan gelen 18 sürücü zorlu parkurda zamana karşı yarıştı. Sürücülerden üçü 'kapı' denilen tepeleri aşmak isterken araçlarını devirdi. Çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve co-pilotlar yaralanmazken, yan yatan araçlar çekiciler sayesinde parkurdan alındı. Renkli görüntülere sahne olan yarışları çok sayıda seyirci de oluşturulan güvenlik şeritlerinin ardından izledi.

EÖ,ACZ(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)