EDİRNE’de merkeze bağlı Budakdoğanca Köyü ve Lalapaşa İlçesine bağlı Saksağan ile Suakacağı Köy’ünde etkili olan dolu yağışı, tarım alanlarına zarar verdi.
Edirne’nin Budokdoğanca Köyü Muhtarı Ayhan Kıyıcı, fındık büyüklüğünde yağan dolunun bin dekar ayçiçeği ve 2 bin dekar buğday ekili arazide zarara neden olduğunu söyleyerek, “Bugün öğleden sonra aniden bastıran dolu yağışı nedeniyle ayçiçeklerin kafaları koptu. Böyle bir felaket görmedik yaşamadık. Dolu sadece ayçiçeğine değil buğdayların yatmasına neden oldu” dedi. Budakdoğanca Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki çiftçi Nazmi Vatan ise, 40 dekar arazideki ayçiçeğinin kafalarının neredeyse tamamının kopması nedeniyle emeğinin boşuna gittiğini söyledi.
DOLU BİNLERCE DEKAR ARAZİYİ VURDU
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz Budakdoğanca Köyüne zarar gören tarım alanlarını gezdi. Dolu ayrıca Lalapaşa’nın Saksağan, Suakacağı köylerinde de etkili oldu. Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz, yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından doludan zarar gören tarım alanının miktarının belirleneceğini söyledi. Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Durgut ise, doludan zarar gören köyleri gezerek Tunca Nehri içinden geçen Suakacağı Köyü’nde taşkın riskine karşı çalışma başlatılması talimatını verdi.

FOTOĞRAFLI