Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Ali Ümit ÜLKER/ EDİRNE () - EDİRNE ve Kırklareli’nde CHP’li adaylar Recep Gürkan ile Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun belediye başkanlığını kazanması partililer arasında büyük sevinç yarattı. Parti binaları önünde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek göbek atan partililer seçim başarılarını kutladı.
Edirne’de sandıkların sayılmaya başlamasından itibaren seçimi önde götüren CHP’nin adayı Recep Gürkan, belediye başkanlığını kazandı. Seçim sonuçlarını partisinin il başkanlığında izleyen Recep Gürkan, daha sonra seçim başarını kutlayan partililerin yanına geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Recep Gürkan, parti üyelerini selamlayarak seçim minibüsünden toplananlara hitap etti. Edirne’yi birlikte yönetme sözü verdiklerini ve bunun arkasında duracaklarını ifade eden Gürkan, "Edirne halkı tam 20 yıldır bize oy veriyor. Edirne halkına ne hizmet yapsak, gece gündüz uyumadan çalışsak, bize verdiklerinin karşılığını veremeyiz. Edirneliler beni rekor oyla milletvekili yaptı, şimdi de belediye başkanı. Bu verdikleri oylar şahsıma verilmiş oylar değil. Bunlar ulu önder Atatürk’ün kurucu olduğu partiye CHP’ye verilmiş oylardır. Bunu çok iyi biliyorum. Herkese şu sözü veriyorum. Hiçbir zaman kendimi CHP’nin üzerinde görmedim ve asla da görmeyeceğim bundan emin olun. CHP’den büyük tek bir kişi var. O da kurucu genel başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk. Bu hep böyleydi, hep böyle kalacak. Bu andan itibaren bütün Edirnelilerin belediye başkanıyız. Bize oy versin, vermesin herkesi kucaklıyoruz. Bizim ötekimiz olmayacak, hizmet üretirken bize oy vermiş, vermemiş bakmayacağız. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Hak ettiği saygıyı sevgiyi göstereceğiz” dedi.
Ardından alanda toplanan kalabalık davul zurna eşliğinde göbek atarak seçim başarısını kutladı. CHP İl Başkanlığı tarafından da havai fişekler atıldı.
KIRKLARELİ’NDE KUTLAMA
Kırklareli’nde de belediye başkanlığı seçimini Mehmet Siyam Kesimoğlu kazandı. Seçim sonuçlarını partisinin il başkanlığı binasından takip eden Kesimoğlu, bina önünde toplanan partililerle birlikte göbek atarak seçim başarısını kutladı. Burada partililere hitap eden Kesimoğlu, "Kırklareli asla eğilmez dedik. Kırklareli faşizme asla geçit vermeyecek dedik. Kırklareli karanlığa asla geçit vermeyecek dedik. Onlar bütün güçleriyle geldiler. Ama biz doğmamış çocuklarımızın, geleceğine sahip çıktık. Karanlık geçit vermedik arkadaşlar. Hepimize gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Ben sizleri çok seviyorum, ama ben sizlere sevdalı değilim. Ben sizlere kara sevdalıyım. Kırklareli halkı bana güzel bir görevi baş etti. Ben her zaman sağ duyularıma inandım, güvendim. Hiçbir emek karşılıksız kalmaz” dedi.
Seçimleri kazanan partililer ise davul zurna eşliğinde uzun süre göbek atarak kutlama yaptı.

EÖ,ACZ,AÜÜ (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)