EDİRNE’de 1 günlük iş bırakma eylemi yapan sendika üyeleri ile Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde lise öğrencileri, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için protesto eylemi yaptı. Edirne’deki eylem sırasında aniden bastıran yağmura rağmen sendika üyeleri hükümet aleyhinde sloganlar attı.
Edirne’de için 1 günlük iş bırakma eylemi yapan DİSK ve KESK’e bağlı sendika üyeleri belediye hizmet binası önünde toplandı. Siyah kıyafetler giyen ve yüzlerini de siyaha boyayan yaklaşık 200 kadar sendika üyesinin katıldığı eylemde, oluşturulan kortej yaklaşık 2 kilometre uzaklığındaki Sosyal Güvenlik Kurumu Edirne Şubesi önünde kadar yürüdü.
Çok sayıda sivil polisin uzaktan takip ettiği kalabalık, ‘Maden işçisi onurumuzdur’, ‘Zonguldak’tan Soma’ya son ver katliamlara’, ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’, ‘Taşeron işçi istemiyoruz’ sloganları attı. Burada yapılan basın açıklamasının okunduğu sırada aniden bastıran yağmura aldırış etmeyen kalabalık, yolu trafiğe kapattı. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN OTURMA EYLEMİ
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde bir grup lise öğrencisi Soma’daki maden ocağı faciasında hayatını kaybedenler için Atatürk Meydanı’nda oturma eylemi düzenledi. Ellerinde dövizlerle oturan liseliler 'Maden işçileri yalnız değildir' sloganları attı.
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık olarak 100 öğrenci öğleden sonra ders gitmeyerek Soma’da yaşanan maden ocağı faciasında hayatını kaybedenler için oturma eylemi düzenledi. Ellerindeki pankartlar ile bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra ise oturma eylemi gerçekleştirerek, 'Maden işçisi yalnız değildir. İşçi katillerinde hesap soracağız' sloganları attı. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

ACZ,MY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)