Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde CHP’nin seçim ofisi açılışına katılan sanatçı Edip Akbayram, binlerce kişiye verdiği konsere 'Eşkıya' şarkısı ile başladı. Akbayram “Bu şarkı ile konserime başladım, çünkü hırsızlıkların, yolsuzlukların, üç kağıtçıların hak hukuksuzluğun olmadığı eşkıyanın hakim olmadığı bir dünya istiyorum, bu konserimdeki tüm şarkılarımı Berkin ve Burak Can ve gezi olaylarında yitirdiğimiz genç çocuklarımız için söylüyorum” dedi.
Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde CHP’nin seçim ofisinin açılışına Bodrum Belediye Başkanı ve Başkan adayı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile ilçe başkanı Recai Seymen ve tüm meclis üyeleri katıldı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ve çok sayıda partilinin katıldığı açılışta konuşan Başkan Kocadon, şunları söyledi:
“Bu ilçede yerli ve yabancılarla birlikte huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Bodrum’un rantının peşinde olanlara bu huzurun bozulmasının peşinde olanlara asla izin vermeyin. Bodrumlular ve Bodrum medeniyetlerin peşinden gelen bir kentimizdir. Biz de medeni insanlar olarak asla tartışmanın kavganın sertliğin içinde olmadık, hırslarımızın mantığımızın önüne geçmemesi gereken bir dönemden geçiyoruz, ne yaparsak Bodrum için ülkemizin geleceği için bu seçimlerde oy kullanacağız."
Kocadon’a Milas’ın Çomakdağ Köyü’nden gelen köylüler de yöresel kıyafetlerle destek verdi. Kocadon’un konuşmasının ardından tüm meclis üyesi adayları halka tanıtıldı.
ŞARKILARINI BERKİN VE BURAK CAN İÇİN SÖYLEDİK
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Edip Akbayram konserine 'Eşkıya' şarkısıyla başladı. Akbayram, "Bu şarkı ile konserime başladım, çünkü hırsızlıkların, yolsuzlukların, üç kağıtçıların hak hukuksuzluğun olmadığı eşkiyanın hakim olmadığı bir dünya istiyorum. Bu konserimdeki tüm şarkılarımı Berkin ve Burak Can ve gezi olaylarında yitirdiğimiz genç çocuklarımız için söylüyorum, eşkıyanın olmadığı barış ve huzurun olduğu bir ülke ve dünya istiyoruz, hiçbir sanatçının ağzından savaş kelimesini duyamazsınız” dedi.
Akbayram’ın 'Aldırma Gönül', 'Ben Ölürsem', 'Aşk Olsun Çocuk' ve 'Hasretinle Yandı Gönlüm' şarkılarının ardından ezanın başlaması üzerine “Hür türlü dini inanışa saygımız vardır, bende burada şarkı söyleyerek sanatımı icra ederek, namazımı kılıyorum. O nedenle müsaadenizle konserime devam edeceğim” dedi.
Akbayram’ın konserinden sonra Başkan Kocadon, sahnede kendisine teşekkür etti.

YA(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)