Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ,()-GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen, 'Gençlerden ecdada mektup' konulu yarışmada 60 bin mektup arasında Türkiye birincisi olan Elazığ Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi İklima Kavak'ı aldığı hediyelerden çok babasının ona aldığı hayalindeki daktilo mutlu etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kavak'ı kabul edip Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabını imzalayarak hediye etti.
Elazığ Fırat Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi İklima Kavak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği ve 60 bin öğrencinin katıldığı, 'Gençlerden ecdada mektup' konulu yarışmada birinci oldu. "Ecdada Mektup" konulu bir yarışma olduğunu öğrendiğinde yarışmaya katılmaya karar verdiğini, bunun babası Erkan Kavak ile paylaştığını söyleyen İklima Kavak, "Kazanmam halinde babamdan daktilo almasını istedim. Ben düşüncelerimi bilgisayardan çok daktilo ile yazmak istiyordum. Bu nedenle hayalimde daktilo vardı. Babam da bana kazanmam halinde alacağını söyledi. Yarışmayı kazanınca babam okulun yardımı ile daktiloyu aldı" dedi.
"BAŞBAKAN İLE KARŞILAŞTIĞIMDA ÇOK HEYCANLANDIM"
İklima Kavak, yarışmada birinci olduktan sonra Ankara'ya gittiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini belirterek, "Başbakan ile karşılaştığında çok heyecanlandım. Tokalaştım, o çok heyecan ve gurur vericiydi. Fotoğraf çektirdik. Çok küçük sohbetimiz oldu. Zaten heyecandan hatırlayamıyorum. Sayın Başbakan tebrik etti daha sonra hediyemi verdi. Bana hediye ettiği kitabı mutlaka okumam gerektiğini söyledi. Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabını Sayın Başbakan tarafıma imzalamıştı. Elazığ Valimiz tarafından tablet hediye edildi. Spor bakanımız tarafından spor çantası, eşofman takımı, satranç takımı, bakanlık kitap seti ve tablet hediye edildi. Bu hediyeler arasında beni en çok mutlu eden daktilo oldu. Kitap ta çok güzel bir hediye ama daktilo benim için çok ayrıydı. Zaten istediği bir hediyeydi ve ulaştım. Ben devam ettirmek istiyorum açıkçası yazılarımı hatta bir kitap yazmak bile istiyorum daktilomla ilk kitabımı"dedi.
İklima Kavak'ın Edebiyat Öğretmeni Mustafa Aksarı ise öğrencilerinin milli, manevi değerlerle yoğrulmuş bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar katılmış olduğu bütün yarışmalarda rüştünü ispat etmiş bir öğrencimiz. Tabi bu yarışmayı duyduğumuz zaman ilk aklımıza gelen öğrencilerden biriydi İklima. Çağırdık konuştuk kendisiyle. Çok memnun oldu, yazabileceğini hata büyük bir zevkle yazacağını söyledi. Katıldık ve Türkiye’de büyük bir onur duyduğumuz bir derece aldı. Kendisini tebrik ediyoruz. İnsanların hayata bakış açıları hakikaten çok farklı. Öğrencimizin diğer öğrencilerden daha farklı olduğunun bir göstergesidir bu. Tablet bilgisayarın kendisini heyecanlandırmadığını fakat, daktiloyu büyük bir mutlulukla karşıladığını görünce biz de şaşırdık" dedi.

ŞG,GY(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)