Sayın Yazıişleri Müdürleri'nin dikkatine, yayınladığımız aynı başlıklı haberimizdeki Ekmeleddin İhsanoğlu'nun twitter adresi, CHP kaynaklarından "@profdrihsanoglu" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi yeniden düzenleyerek veriyoruz.  Daha önceki haberimizde verdiğimiz twitter fotoğraflarının da kullanılmamasını rica ederiz.

Doğan Haber Ajansı

YENİDEN

------------

Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iletmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi twitter'da İhsanoğlu adına çok sayıda hesap açıldı.

CHP'den edinilen bilgiye göre İhsanoğlu'nun resmi hesabı twitter adresinin "@profdrihsanoglu" olduğu öğrenildi. İhsanoğlu, açılan hesabına ilk olarak şunları yazdı:

 "Ülkemizde cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk defa halkın oyları ile yapılacağı bu dönemde böylesine büyük bir uzlaşmanın gerçekleşmiş olması Türkiye'de demokratikleşme süreci açısından çok önemli bir dönemeci belirlemektedir. Milletin muhtaç olduğu ve ısrarla talep ettiği bu uzlaşma şüphesiz ülkemizde huzur ve istikrarın sağlanması için atılmış mühim bir adımdır. Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum"