Mutlu YUCA-Taner BAYAR/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Duraklar Köyü'nde aynı binadaki Şehit Yalçın Güzeler ilk ve orta okulunun bahçesine yapılan yeni ilk okula Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer'in adının verilecek olması tepki çekti. Türk Eğitim Sen Düzce Başkanı Osman Çakmak, "Görev süresi içerisinde atama bekleyen öğretmenlere yem bekleyen güvercinler benzetmesi yapan, okul müdürleriyle velilerini karşı karşıya getiren ve eğitim sistemini kaosa dönüştüren bir bakandır. Hangi başarısından dolayı bu isim verilecek" dedi.
Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü'nde bulunan aynı binada eğitim veren Şehit Yalçın Güzeler ilk ve orta okulunun bulunduğu bahçeye yeni bir bina yapılmasına karar verildi. Geçtiğimiz yıl merkeze alınan Düzce eski Valisi Adnan Yılmaz döneminde alınan kararla okul bahçesi içerisindeki alana yeni okul binasının inşaatına başlanarak, yapımı tamamlandı. Önümüzdeki dönemde eğitim öğretime açılacak ilk okul kısmının taşınacağı yeni binaya Şehit Yalçın Güzeler isminin yerine Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer'in adının verilecek olması tepki yarattı. Yeni düzenlemeyle birlikte aynı bahçe içerisindeki orta okulda 1997 yılında Hakkari'de şehit olan polis memuru Yalçın Güzeler'in, ilk okulda ise eski bakanın adı olacak.
Ömer Dinçer'in adının okula verilmesinin Düzce halkının vicdanını yaraladığını belirten Türk Eğitim Sen Düzce Başkanı Osman Çakmak, "Oraya yeni bir ilk okul binası yapıldı ve o okulun adı da Şehit Yalçın Güzeler olacaktı. O okula Ömer Dinçer'in ismini vermek isteyenler yeni bir skandala imza attılar. Ömer Dinçer, Düzce halkının gönlünde hoş bir sedası olmayan bir şahsiyettir. Görev süresi içerisinde atama bekleyen öğretmenlere yem bekleyen güvercinler benzetmesi yapan, okul müdürleriyle velilerini karşı karşıya getiren ve eğitim sistemini kaosa dönüştüren bir bakandır. Hangi başarısından dolayı bu isim verilecek. Ayrıca Düzce ile bağı nedir? Düzce'de görev mi yapmıştır? O okulun yapılmasına cebinden para mı vermiştir, arsasını mı bağışlamıştır? Sorumluluk makamında olan siyasiler gelecek kaygısıyla bu işe yeterli tepkiyi göstermiyorlar ve hatta bir anlamda çanak tutuyorlar. Kesinlikle bundan geri adım atılmalı. Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Vicdanları yaralayan bir karardır" dedi.
Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman şehidin isminin orta okulda yaşatılacağını belirterek, "Bakanımız, Düzce'ye 35 projede destek verdiğinden dolayı zamanın valisi Adnan Yılmaz tarafından kendine bir vefa borcu olarak adının bir okula verilmesini karar vermiş" diye konuştu.
Mevcut okulda şehidin adının devam edeceğini belirten Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise, "Orada mevcut okulda bu isim yaşamaya devam edecek. Aynı yerde bir okul daha yapılıyor ve oraya eski valimiz Adnan Yılmaz zamanında alınmış bir karar uyarınca Ömer Dinçer'in adının verilmesi söz konusu" dedi.

FOTOĞRAFLI