Özkan ARSLAN/İSTANUBUL,() DOĞAN Kitap’ın Duygu Asena’nın anısına  düzenlediği Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok’ Roman Ödülü ‘Fırtına Takvimi’ romanıyla Jale Sancak’a verildi. Sancak ödülünü, Türkiye’deki şiddet mağduru kadınlarla paylaşmak istediğini söyledi.
Hürriyet Gazetesi’nde düzenlenen ödül törenine,  Hürriyet Gazetecilik Ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan ile Doğan Kitap yöneticileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Doğan Hızlan, “Duygu Asena hayatıyla da yazdıklarıyla da örnek oldu. Bu tür yazarların adına düzenlenen ödüllerin çok büyük etkisi vardır. Toplum bu yazarları unutmadığını gösterir ve düşüncelerinin yaşadığını kanıtlar” dedi.
KADIN HAKLARINI SAVUNABİLİYORSAK DUYGU ASENA’NIN BUNDA KATKISI BÜYÜK

Konuşmanın ardından Jale Sancak, ödülünü Hürriyet Gazetecilik Ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın elinden aldı. Ödül sonrası teşekkür konuşmasında Sancak, şunları söyledi:

“Duygu Asena adına bir roman ödülü almak benim için çok mutluluk verici, kıvanç verici. Çünkü biz kadın hakları, kadın özgürlüğü, kadına şiddet konusunda eğer bugün bir şeyler söyleyebiliyorsak, sokağa çıkıp bu şiddete karşı durabiliyorsak, kadın haklarını savunabiliyorsak hiç kuşkusuz Duygu Asena’nın, bunda payı, katkısı çok büyük. Aynı zamanda Duygu Asena benim için yazan bir kadın olması açısından da çok önemli ve değerli. İnsan sorunlarını, kadın sorunlarını edebiyata taşımasını bir yazar olarak çok anlamlı buluyorum. Bu açıdan benim için çok değerli. İzin verirseniz ödülümü Türkiye’de şiddete uğrayan, şiddet mağduru olan kadınlarla paylaşma istiyorum” dedi.
Jale Sancak, tören sonrası imzaladığı kitabını Vuslat Doğan Sabancı’ya hediye etti.

ÖA  (MK) (FOTOĞRAF)