Bursa'da konuşan araştırmacı, yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, düşmanlarının bile Mustafa Kemal Atatürk'ten saygıyla bahsettiğini söyledi.
Lions 118-K Yönetim Çevresine bağlı Ata Lions Kulübü, laikliğin kabulünün 77. yılını düzenlediği geceyle kutladı. Bursa Aslanlar Club'de gerçekleştirilen etkinlikte, konuklara Atatürk’ün en sevdiği yemekler ikram edildi. Gecede "Atatürk’ten Vasiyet" konulu sunum gerçekleştiren Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 21’inci yüzyılda kendinden olumlu şekilde söz ettirebilen tek lider olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 30 yıldır Atatürk’ün hayatını incelediğini söyleyen Kalıpçı, "Bu süreçte, Atatürk’ün olağanüstü bir dünya lideri olduğunu ve en büyük düşmanının bile ondan saygıyla bahsettiğini görme fırsatı yakaladım. Atatürk’ün sanatın her dalıyla ilgili, doğa ve çevre dostu bir kişi olduğunu hepimiz tahmin edebiliriz. Fakat şu an içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların Atatürk’ün o yıllarda geliştirdiği 'Misak-ı maarif' sistemiyle 9 ayda, eğitim sisteminin ise 6 ayda çözüme kavuşacağını tahmin edemezsiniz. Ben iddia ediyorum o zamanlarda Atatürk’ün geliştirdiği bu sistem bugün dediğim sürelerde çözüm bulacaktır" dedi.
Gecenin sonunda üyelere Atatürk'ün en sevdiği çiçek olan kırmızı karanfil ile Dünya Nebatat Dairesi tarafından adı verilen Atatürk Çiçeği ve Atatürk kaşesi hediye edildi.