ÇANAKKALE Savaşı'nda son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'nı terk edişinin 98'inci yıl dönümü Alçıtepe Köyü'nde düzenlenen törenle kutlandı.
Gelibolu Yarımadası'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü nedeniyle Eceabat İlçesi'ne bağlı Alçıtepe Köyü'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇATUD) Başkanı Sefer Göztepe, Eceabat Belediye Başkanı AK Parti'li Kemal Dokuz, askeri yetkililer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri, alan kılavuzları ve öğrenciler katıldı.
9 OCAK TARİHİNİN ÖNEMİ
Törende konuşan ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, 98 yıl önce dünyanın en büyük emperyalist güçlerinin birleşerek Seddülbahir Köyü’ne ilk bombayı attıklarını hatırlatarak büyük yangının ateşini yaktıklarını söyledi. 9 Ocak tarihinin Çanakkale ve Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirten Göztepe, "Bu topraklardaki savaşta çok acılı günler yaşandı, binlerce Mehmetçiğimiz şehit oldu. Ancak Mehmetçiğin gösterdiği kahramanlık sayesinde düşman geldiği gibi gitti. Bugün ise son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'nı terk ettiği gün" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Halk oyunları gösterisinin ardından Askeri Bando konser verdi. Köy camiinde mevlit okutulup pilav ikram edildi.