Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() MALTEPE Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından silahla vurularak öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik duruşmasına Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda devam ediliyor.

Duruşma öncesi polis adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, Gedik’in ailesi duruşmaya zafer işareti yaparak girdi.
Hasan Ferit Gedik'in, 30 Eylül 2013’de Maltepe Gülsuyu’nda öldürülmesi ile ilgili davanın bugünkü duruşması öncesi Anadolu Adalet Sarayı girişi ve çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Polis adliyenin girişini bariyerlerle kapatarak içeri girenleri tek tek aradı. Sivil araçların da adliyeye ait otoparklara girişine izin verilmezken, adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA bekletiliyor.
GRUPLAR ADLİYE GİRİŞİNDE BEKLİYOR

Duruşma başlamadan önce Halk Cephesi üyesi gruplar sloganlar atarak adliye önünde toplandı. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan kalabalık sık sık, “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” şeklinde sloganlar attı. Bir süre sonra adliye önüne gelen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray, kardeşi Eriş Gedik, dedesi Mustafa Meray ve bazı yakınları polis kontrol noktasından geçerek adliye girdi. Duruşmayı izlemek için sadece yakınları içeri alınırken anne ve dedesi adliyeye girerken zafer işareti yaptı.
"ADALETİ VERMEYECEKLER, BİZ ZORLA ALACAĞIZ"

Adliye önünde Halk Cephesi adına okunun açıklamada,  “Bugün Hasan Ferit Gedik’in katillerinin yargılandığı mahkemeye gelerek adalet talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Katillerin peşini bırakmayacağız. Adaleti vermeyeceklerini biliyoruz. Biz zorla alacağız” denildi. Polisin güvenlik önlemi ve grupların adliye önündeki bekleyişi sürüyor.
(FOTOĞRAF)