ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen ve 10 ülkenin en iyi sporcularının katıldığı Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası başladı.
Türkiye Satranç Federasyonu'nun ev sahipliğinde Limak Limra Otel'de gerçekleşen Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda, Türkiye, Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Almanya, ABD, Çin, Mısır ve Azerbaycan'dan 50 sporcu mücadele ediyor.
Toplam 9 turdan oluşan şampiyonanın ilk turunda Almanya- Mısır, Türkiye- Azerbaycan, Hollanda- Çin, Ukrayna- ABD ve Rusya- Ermenistan karşılaştı. Türkiye Milli Takımı'nda Alexander İpatov, Dragon Solak, Mustafa Yılmaz ve Barış Esen yer alıyor.
TÜRKİYE'NİN ŞANSI VAR
Şampiyonanın 2 yılda bir düzenlendiğini belirten Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş, dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan şampiyonanın önemine dikkati çekti. Dünyanın en iyi satranç ustalarının şampiyonada mücadele ettiğini kaydeden Keleş, "Bu ülkeler arasında Türkiye'nin şansı çok kötü değil. Geçen hafta Varşova'da yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda Türkiye, tarihinde ilk kez Rusya'yı yendi. Bir önceki turnuvanın şampiyonu olan Almanya'yı da yendi. Buradaki şansımız iyi" dedi.
Şampiyona, 6 Aralık'ta sona erecek.