Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - DÜNYACA ünlü Rus Modacı Valentin Yudashkin, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Palmari'na kendi imzasını taşıyan kıyafetlerin satışa sunulduğu mağaza açtı. Mağaza ünlü modacının ismini taşıyan Türkiye'deki ilk ve tek mağaza oldu.
'Rusya'nın dahi modacı' olarak adlandırılan Valentin Yudashkin'in Yalıkavak Mahallesi'ndeki Palmarina'nın 'Old Ctiy' bölümündeki mağazanın açılışına Palmali Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Masimov, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kesttutis Kudzmanas ile Fashion güzellerinden Rus mankenler Julia, Ella ve Ekatarina'nın katıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılışta, uluslararası moda dünyasında 'Ruslar'ın modern yüzünün simgesi' olarak bahsedilen Yudashkin'in hazırladığı post-modern tasarımları günlük hayata geçirdiği, aynı zamanda theatral şıklıkta yarattığı eserler dikkati çekti. Açılışa katılan Rus mankenler de en az kıyafetler kadar ilgi gördü.
İSTANBUL'A DA MAĞAZA AÇACAK
Paris'teki The Muse de la Mode et du Textile, Los Angeles'taki The California Museum of Fashion, New York'taki The Metropolitan Museum ve Moskova'daki The State Historical Museum de eserleri sergilenen Yudashkin, 8 ülkede 25'in üzerinde mağazada kıyafetlerini satışa sunduğunu belirtip, "Masimov, çok sevdiğim ve değer verdiğim bir yatırımcı. Eserlerimin Bodrum'da olmasını istediği an hiç düşünmeden mağazayı açmaya karar verdim. İlk kez geldiğim Bodrum'da bu mağazayı açmakta ne kadar büyük ve önemli bir karar verdiğimi anladım. Burası gerçek bir cennet. Türk modacılarla da çalışmak istiyorum. Bu yönde projeler hazırlıyorum. Önümüzdeki kış aylarında bir mağazada İstanbul'da açarak kış kreasyonlarını satışa sunmak istiyorum. Çok sık geldiğim Türkiye benim için çok önemli ve değerli bir ülke. Büyük şehirler ve turistik bölgelerde eserlerimin tanıtılacak olmasıda çok önemli" dedi.
Konuşmasının ardından tasarladığı kıyafetleri davetlilere tanıtan Yudashkin, daha sonra açılışa katılan Masimov ve Büyükelçi Kudzmanas ve mankenlerle fotoğraf çektirdi.
Yudashkin 2010'da Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri için 85 farklı dizaynda üniforma da tasarlamıştı.

(FOTOĞRAFLI)