KAYSERİ'de Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Pekin’in Tiananmen Meydanı'nda bir aracın infilak etmesiyle 5 kişinin ölümü 38 kişinin de yaralandığı olayın Doğu Türkistanlılara mal edilmeye çalışılmasını kınadı.
Aynı zamanda Dünya Uygun Kongresi Başkan Yardımcısı da olan Seyit Tümtürk, Pekin'e girmeleri bile yasaklanan Doğu Türkistanlıların böyle bir olaya karışmasının düşünülemeyeceğini söyledi. Tümtürk, şunları söyledi:
"Çin hükümeti kendi toprakların içerisindeki tüm olayları maalesef bizlere mal etmeye ve ortalığı karıştırıp, bulandırmaya, bizleri hedef göstermeye devam ediyor. Çin’in bu tavrını ve tutumunu kınıyoruz. Bir hafta önce Birleşmiş Milletler'de bizim gayretimizle Çin hükümetinin insan hakları işlediği kabul edilmiş ve Doğu Türkistan'a gözlemci gönderilmesi kabul ettirilmişti. Çin hükümetinin bu yenilginin rövanşını alıyor olması çok ilginç. Hiçbir Doğu Türkistanlı, terörist değildir ve olmamıştır. En büyük terörist, Doğu Türkistan’ı işgal eden Çin hükümetidir."