-HENRY KIMSEY-HOUSE:

“LİDERLİK BİRİNİN TEPEDEN YÖNETMESİ VE DİĞERLERİNİN KENDİNİ KURBAN HİSSETMESİ DEĞİLDİR”

TÜRKIYEDE’Kİ ORTAM LİDERLİK ANLAMINDA GELİŞME VE YENİLİK İÇİN BÜYÜK BİR

FIRSAT SUNUYOR

Aynur TATTTERSALL – İSTANBUL, () - İSPANYA ve Amerika’dan sonra dünyanın en prestijli liderlik programı olan Co-Active liderlik programını Türkiye’de başlıyor.



Koçluk eğitiminde bir ekol haline gelen Coaches Training Institute’nün (CTI) kurucu direktörlerinden Henry Kimsey-House ile Keren Kimsey-House, programı bugün Microsoft Conference Hall- Bellevue Residance’da düzelenen bir konferasla tanıttılar.

Dünyada koçluğun öncülerinden Co-Active Koçluk’luk eğitimlerini Türkiye’de başlatan Elemental- Value tarafından düzenlenen “Yeni Bir Liderlik Yaklaşımı’’ ve “Dönüşümsel Değişim” konulu konferansta konuşan Henry Kimsey-House ile Keren Kimsey-House, çok boyutlu liderlik kavramını anlattı.

Türkiye’de Co –Active modeli uygulayan güçlü liderler olduğuna dikkat çeken Kimsey-House, bu alanda Türkiye’de hizmet veren başta Elemental-Value Yönetici Ortağı Serhan Kuseyrioğlu olmak üzere, Master Koç Gülsün Zeytinoğlu, Arzum Akduran, Ayşen Gündüz ve Gulruh Turhan’a teşekkür etti.

“TÜRKLER ÇOK İNANÇLI VE TUTKULU”



CTI'ın kurucusu ve dünyada koçluğun öncülerinden olan Henry ve Karen Kimsey-House, programı Türkiye’de başlatmak için büyük sabırsızlık duyduklarını ifade ederek, “Türkiye birçok kültürün birleştiği bir ülke. Ortadoğu ve Avrupa’yı kaynaştıran önemli bir rolü var ve programın Türkiye’de de başlatılıyor olması bu önemli rolünü ön plana çıkarıyor. Liderlik programının ortadoğuda yer alabileceği en önemli ülke. Türkler çok inançlı ve hırslılar. İşlerinde, günlük yaşantılarında tutkulu insanlar. Amerika’dan sonra bu programın başalaması gereken en doğru ülke Türkiye” şeklinde konuştu.

“LİDERLİK GÜÇ VE POZİSYON DEĞİLDİR”



Yaptığı konuşmada dünyadaki mevcut liderlik sistemlerinin iyi çalışmadığına dikkati çeken Henry Kimsey House, “Şu andaki ortamda çok fazla sertlik ve gerginlik sözkonusu. Türkiyede’ki ortam liderlik anlamında gelişme ve yenilik için büyük bir fırsat sunuyor. Herşeyi paylaşmalıyız; Gücü, liderliği herşeyi paylaşmalıyız. Bir çember halinde herkesin gelişmesi için birlikte çalışmak şart. Birinin yukardan herşeyi kontrol etmeye çalışması ve herkesin kendini kurban gibi görmesi yanlış. Liderlik özellikle dünyada olup bitenler için sorumluluk hissetmektir. Liderlik sadece pozisyon veya güç değildir”” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE BAŞLATILMASI GURUR VERİCİ’’



Dünyada koçluğun öncüleri olan böyle bir okulun kurucularını İstanbul’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Elemental-Value Yönetici Ortağı Serhan Kuseyrioğlu, “Co-Active liderlik programı gibi kişinin hem kim olduğuna , nasıl bir insan olduğuna hem de neler yaptığına neler ürettiğine odaklanan bir programın Türkiye’de başlamasının gurur verici olduğunu söyledi.

Yaklaşık üç saat süren konferans iş dünyasından başarılı pek çok ismi ve koçları bir araya getirdi.

AT (GE)