YALOVA'da eşinden boşandıktan sonra Altınova İlçesi'ne bağlı Karadere Köyü'ndeki evinde 2 çocuğu ile oturan 42 yaşındaki Nazife Horoz, elektrik ve suyu olmayan evinde, 50 küçükbaş hayvandan elde ettiği kazanç ile yaşamını sürdürüyor. Liseye giden kızının gaz lambası ışığında ders çalıştığını belirten Nazife Horoz, "Ne olur yavrum için evimin elektriğini bağlayın" dedi.
Altınova İlçesi'ne bağlı Karadere Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki elektrik ve suyu olmayan köy evinde 2 çocuğu ile oturan Nazife Horoz, 5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrıldı. İki çocuğuna bakmak için hayvancılık yapmaya karar veren Horoz, ilgili kurumlara başvurdu. Köylüye hayvan dağıtımı projesi kapsamında 40 bin lira değerinde 50 koyun ve keçi aldı. Bu hayvanlardan elde ettiği süt ve peyniri satarak geçinen Nazife Horoz, yaptığı işin bir kadın için çok ağır olduğunu söyledi.
Oğlu Hacı Mehmet Kuşkayası'nın şu anda Hatay'da askerliğini yaptığını, kızı Aslınur Kuşkayası'nın ise Karamürsel Anadolu Lisesi 1'nci sınıfında okuduğunu anlatan Nazife Horoz, şöyle konuştu:
"Yuvamızın tek gelir kaynağı; devletten aldığımız küçükbaş hayvanlarımız.  Bu güne kadar 40 bin lira geri ödemenin 5 bin lirasını ödeyebildim. En büyük sıkıntım, evimin yolu, suyu ve elektriğinin olmaması Bu nedenle hayvanlarımızında su ihtiyacını taşıyarak gideriyorum. Kızım Aslunur, hala gaz lambası ışığında ders çalışıyor. Hayvanlarımın bulunduğu ahırı da gaz lambası ile aydınlatıyorum. Devamlı gaz almak masraflı oluyor. Bu güne kadar sesimi duyuramadım. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yetkililerden tek isteğim, yavrumun eğitimi için evime elektrik bağlanması."
Hayvan beslemek için yaptığı başvuruda kendisine, "Sen kadınsın bunu yapamazsın" gözüyle bakıldığını belirten Horoz, "Ben Cumhuriyet kadınıyım. Yapamayacağım hiç bir iş yok. Bunu kanıtladığımı düşünüyorum" diye konuştu.

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)