Mesut MADAN/BURDUR, () - DÜNYA Göçmen Kuşlar Günü, Burdur'daki Lisinia Doğal Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde (Lisinia Doğa) kutlandı. Etkinlikte, çeşitli nedenlerle yaralanan ve Lisinia Doğa'da tedavileri yapılan yaban hayvanları doğal ortamlarına bırakıldı.
Etkinliğe, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Genel Meclisi üyeleri, merkezin bulunduğu Karakent Köyü sakinleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yazıköy, Yarıköy ve Kumluca köylerinden gelen öğrenciler, kuş gözlemi yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz tarafından öğrencilere göçmen kuşlar, yaşam ve beslenme alanları hakkında bilgi verildi.
TÜM DÜNYADA KUTLANIYOR
Tüm dünyada 11 Mayıs'ın 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' olarak kutlandığını kaydeden Adnan Yılmaztürk, bu özel günde göçmen kuşların yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldığını kaydetti.
TEDAVİ EDİLEN HAYVANLAR DOĞAYA BIRAKILDI
Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ise "Bugün hem 'Dünya Göçmen Kuşlar' hem de 'Anneler Günü'. Farklı bir etkinlik olsun istedik. Merkezimizde tedavileri tamamlanan 2 kızıl şahin, 1 şahin, 1 güvercin ve 1 gökdoğanı bugün doğal ortamlarına bırakıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından tedavileri tamamlan yaban hayvanları, davetliler tarafından doğal ortamına bırakıldı. Anneler Günü olması dolayısıyla tedavisi yapılan güvercin ise Öztürk Sarıca'nın annesi Hatice Sarıca ve eşi Selvi Sarıca tarafından gökyüzüne bırakıldı.

MM(HA/SS) (FOTOĞAFLI)