DÜĞÜNE, YERLİ VE YABANCI 3 BİN KİŞİ KATILDI

Mova Park Salonda düzenlenen düğün törenine Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Artuklu Kaymakamı Soner Karakaşoğlu, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi İngiliz vatandaşı Kelly Garreh, yurt içi ve yurt dışından gelen davetliler ile bölgenin aşiret liderleri, siyasetçiler ve 3 bine yakın davetli topluluğu katıldı.

Konfeti eşliğinde salona giren Sultan Kösen'i görüntülemek isteyen gazeteciler dışında misafirler de Sultan'ın bu mutlu anını fotoğraflamak için bir birileri ile yarıştı. Sultan Kösen, 9 katlı düğün pastasını eşi Merve Dibo ile birlikte keserek bir birilerine ikram etti. Sahnede uzun süre eşi Merve ile dans eden Sultan'a takı takmak için gelenler de birbirileri yarıştı. Kösen, gece boyunca Kürtçe, Arapça ve Türkçe müzikler eşliğinde davetlilerle birlikte sahneye inerek halay çekti.

ÜÇ ÇOCUK YAPACAK

Gelin-damat odasında duygularını Muhabiri ile paylaşan Sultan Kösen, yıllar sonra aradığı, hayatının aşıkını bulduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Bir akraba vesilesiyle tanıştığım Merve'nin ailesine kızlarına talip olduğumuzu ilettik. Onlar da düşündüler, taşındılar, sonra bize haber verdiler. Biz de kızı istemeye gittik. Kısmet oldu. Merve'nin ailesi de bu evliliğe sıcak baktı. Aradığım prensesi buldum. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Öyle bir mutluyum ki anlatamam. Çok duygusalım ben. Hemen şimdi mutluluktan ağlayabilirim. En büyük hayalim evlenip, bir aile ve yuva sahibi olmaktı, bir eşimin olmasını çok istiyordum. Şükürler olsun ki yıllar sonra aradığım aşkı ve sevgiyi buldum. Dünyanın en mutlu insanı şimdi benim. Çok mutluyum. Eşimle birlikte iki çocuk yapmayı düşünüyorduk, ama sayın Başbakanımız üç çocuk yapılmasını tavsiye ettiği için üç çocuk yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Suriye'nin Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo da dünyanın en uzun adamıyla evleneceği için mutlu olduğunu belirterek, "Sultan'ın böylesine ünlü biri olması beni rahatsız etmiyor. Bu kadar ilgi ile karşılanacağımı beklemiyordum. Sultan sayesinde çok mutluyum"diye konuştu.

GÜVENLİK ORDUSU EŞLİK ETTİ

Dengesini kurmakta zorlandığı için elindeki bastonu ve kendisine eşlik etmek üzere görevlendirilen 12 özel güvenlikçinin eşliğinde düğün salonuna müstakbel eşi Merve Dibo ile birlikte el ele giren dev damat Sultan Kösen, konfeti yağmuru altında salonu dolduran kalabalığın alkışları eşliğinde gelinin duvağını açarak alnından öptü.

VALİ BAKAN ADINA DA ALTIN TAKTI

Gelin ve damadı tebrik ederek çite altın takan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sultan Kösen’in Mardin’in tanıtımına önemli katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, "Sultan’ın kendi arzusuyla görüp, sevdiği beğendiği Merve kızımızla bir yuva kuruyor olması hepimizi sevindirdi. Bu çiftin bir ömür boyu mutlu olması en büyük temennimizdir. Kendilerine mutluluk dilerken bu evliliğin komşumuz olan Suriye ile var olan kardeşlik bağlarının daha da gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Vali Ahmet Cengiz, kendisini arayarak selam ve iyi dileklerini iletmesini isteyen içişleri Bakanı Muammer Güler’in mesajını salonu dolduran kalabalıkla paylaşarak, kendi adına ve İçişleri Bakanı Muammer Güler adına gelin ve damada birer altın taktı.

İSRAİL'E BALAYINA GİDECEK

Düğün için İngiltere'den Mardin’e gelen Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi İngiliz vatandaşı Kelly Garreh, Sultan Kösen’in mutluluğunu paylaştığı için sevindiğini söyledi. Sultan Kösen ile birlikte iki yıla aşkın süre birlikte çalıştıklarını belirten Garreh, "Sultan evlenmeyi çok istiyordu. En büyük hayali evlenip yuva kurmaktı. Bugün bu hayalinin gerçekleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu ana ben de katıldığım için kendimi mutlu hissediyorum. Sultan Kösen, düğünden sonra balayı için İsrail’e gitmeyi düşünüyor" diye konuştu.

MARDİN'İN BUGÜNE KADAR Kİ EN KALABALIK DÜĞÜNÜ

Düğüne ev sahipliği yapan Mardin’in en gözde düğün salonu olan Mova Salonu sahibi Mehmet Veysi Bora, Mardin’de ilk kez böylesi kalabalık bir düğüne ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. İşletme sahibi Bora, "Mardin, Mardin olalı böyle düğün görülmedi. İki aya aşkın süredir bu düğün için tarih verdik ve hazırlıklara başladık. Düğüne yurt dışından ama özellikle de Suriye’den çok sayıda misafir geldi. Bugüne kadar salonumuzda yapılan en kalabalık düğün bu olmuştur. Yaklaşık 3 bin kişiye meşrubat ve ikram dağıtıldı. Düğün organizasyonunda Sultan'ın özel isteği üzerine Mustafa Ceceli'nin 'Sevgilim' adlı parçasını salona girince çaldırdık" diye konuştu.