ADANA'da dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreninde tartışan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bugün birbirleriyle bayramlaşıp, törene katılanlara yan yana selamladı.
Vali Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili arasında çıkan 'Türk Bayraklı rozet krizi' ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması, bugün saat 09.00'da Adana Valiliği'nde Vali Coş'un tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Vali-Vekil tartışmasıyla gerilen ortam, Coş ile Aldırmaz'ın el sıkışıp birbirlerine gülümseyerek bayramlaşmasıyla yumuşadı.
Dünkü gerginliğin ardından CNN Türk'te yayınlanan 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlarken da tartışan ikili bugün Uğur Mumcu Meydanı'nde bir araya geldi.
Burada Vali Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz askeri aracın üzerinde törene katılanları selamladı.
Halkın katılımının yoğun olduğu kutlamada öğrenciler, tören boyunca dağıtılan Türk Bayraklarını salladı. Tören boyunca birbirleriyle konuşmayan Vali Coş ile Başkan Vekili Aldırmaz, programın tamamlanmasının ardından vedalaşmadan alandan ayrıldı.
ÇÖP KAMYONU VE VİDANJÖR GEÇİT TÖRENİNDE
Bu arada geçit törenine üzerlerine Türk Bayrağı asılmış Çukurova Üniversitesi'nin çöp kamyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait tıkanan logarların açılmasında kullanılan vidanjör, mezarlıklarda ulaşım için kullanılan golf araçları ve sokakların temizlenmesinde kullanılan küçük araçların da katılması dikkat çekti.