DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 12 Şubat'taki Dünya Kalkına Örgütü toplantısında, komitenin Türkiye'yi terörün finansmanına ve El Kaide'ye destek olmakla suçlayacağını ileri sürüp, "Eğer bu suçlama gerçekleşecek olursa Türkiye'de hiçbir ihracatçı paralarını tahsil edemeyecek. Türkiye İran gibi bankacılık sisteminin dışına çıkacak" dedi.
DSP lideri Masum Türker, partisinin Uşak Belediye Başkan adaylarını tanıtmak ve partililerin düzenlediği yemeğe katılmak üzere Uşak'a geldi. Uşak'ta parti il binasına uğramadan geçtiği Sivaslı İlçesi, Pınarbaşı Beldesi partisinin Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Ali Osman Topal ve partililerle buluştu. Burada adayları Topal için destek isteyen Türker, partililere seslendi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen DSP lideri, gündeme ilişkin konularda açıklamalardada bulundu. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Türker, "Başbakan mıdır yoksa ana muhalefet partisi lideri mi karar veremediğim bir başbakanla karşı karşıyayız. Bir gün bakıyoruz başbakan bir gün bakıyoruz ana muhalafet partisi lideri gibi kendi kendini tenkit ediyor. Televizyonlarda o kadar ve kusursuz her şeyi anlatıyor ki insanları inandırdığını söylüyor. Türkiye'de başbakan ve arkadaşları Türkiye'nin soyulup soğana çevrilmesine neden oldular. Paraların neden ayakkabı kutularında çıktığını, evlerde para sayma makinesinin ne aradığını anlatamıyor, 'Paralel devlet kuruldu' diyor" diyerek, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.
ULEMA MÜSFETTESİ, FAİZ LOBİSİ
Başbakan Erdoğan'ın düne kadar başının tacı ettiği, 'Ulemalar, alimler bilir' dediği insanları ulema müsfettesi ve faiz lobisi olarak adlandırdığına ileri süren Türker, "Bu da gösteriyor ki dine dayanarak seçilen bu parti ve milletvekillerinin dine saygısı yok. Türkiye her geçen gün polis, baskı ve diktatör devleti haline gelmeye başladı. AKP, Türkiye'ye getirdiği kanunu, zulümle yapıyor. Bakın, bir kanunla 'mahkeme kararlarına gidilmesin' diye, 100 bin okul müdürünün görevine son verildi. 81 ilin milli eğitim ve 900 ilçe milli eğitim müdürünün bir gecede işine son vererek, kendisine yakın bulduklarını atayacak. Böylesi bir uygulamayı dünyada gelmiş geçmiş en büyük faşist olan Hitler bile yapmamıştır. Daha önce bizden dediklerini yok etmeye çalışıyorlar. Polisleri, destan yazdılar diye kahraman ilan etti. Taksim olaylarında her birisine birer maaş ikramiye verdi. Destan yazan polis şimdi oldu kötü polis. Bütün polisleri şimdi sürmeye başladı" dedi.
İNTERNET GAZETECİLİĞİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞĞIYOR
Ak Parti'nin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı devirmek isteyenlerle işbirliği içine girerek kasetlerini yaydıklarını ve dinlediklerini ifade eden Türker, "Herkesi dinliyorlardı, şimdi kendileri dinleniyor diye, internetin üzerine gidiyorlar. Yeni çıkan, İnternet Yasası ile sadece internetleri yasaklamayacaklar. Bu yasa aynı zamanda sosyal paylaşım sitelerini engelleyecek. Bunlar internet gazeteciliğini yok etmeye çalışıyor. Haksız şekilde özgürlükleri yok ediyor" dedi.
BÜYÜK TEHLİKE ÇARŞAMBA GÜNÜ İDDİASI
Türkiye'nin 12 Şubat'ta günü çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalacağına öne süren Türker, şöyle konuştu: "Çarşamba günü, Dünya Kalkınma Örgütü toplanacak. Komite, Türkiye'yi 'Terörün finansmanına ve El Kaide'ye destek oluyor' diye suçlayacak. Eğer bu suçlama gerçekleşecek olursa Türkiye'de hiçbir ihracatçı paralarını tahsil edemeyecek. Türkiye, İran gibi bankacılık sisteminin dışına çıkacak. Herkes biliyor ki TIR'lar çevrildi. Bu TIR'larda silah, yardım malzemesi dışında, dolarlar var. Çıkan silahı izah edersin, battaniye ve ilaç çıkarsa kabul edersin, ama dolar çıkarsa nasıl izah edeceksin. Bu ihbarlar Interpol aracılığıyla geliyor. Bu para kayıt dışı taşınan para. Sonra da milyon dolarlar Mersin Limanı'na inmiş, ardından kaybolmuş. Dolarların önemli bir kısmı İran'a gidiyor."
GÜNEYDOĞU ANADOLU KURTARILMIŞ BÖLGE
Ak Parti'nin ABD'ye göz yumarak 1,5 milyon Müslüman'ın ölümüne neden olduğunu vurgulayan Türker, "Suriye'de askerler 10 bin kadının ırzına geçti. Hamile kalan kadınlar ise intihar etti. Buna neden olan bu yapı, bugün Suriye'de 'Kardeşim Esad deyip, beraber tatile gittiği Esad' oldu birden bire Eset. İsmini değiştirdi. Bu gün Güneydoğu Anadolu adeta kurtarılmış bölge. Partiler orada aday gösteremiyor. Adaylara dik dik bakılıyor. CHP aday gösteremiyor, AKP'nin adayları dövülüyor. Bu hale kim getirdi Türkiye'yi? Amerikalılarla işbirliği yapan AKP iktidarının artık değişmesi gerekiyor" dedi.
YÜCE DİVANDA YARGILANIRLAR
CHP'yi Atatürk'e sahip çıkmamakla suçlayan Türker şunları söyledi: "CHP seçim bildirgesinde Atatürk'ün soykırımla suçlanmasına neden olacak 35. maddeyi koymuş. İnsanlar artık bunlara kanmıyor. 10 yıla baktığımızda ise Türkiye bu iki partiye kalırsa iyi yönetilmiyor. Ana muhalefet partisi başkanı televizyonlara çıkarak, 'Şu fezlekeyi gönder' diyor. Bizde düşünüyoruz ki fezleke gelse AKP'nin foyası ortaya çıkacak. Ben buradan sesleniyorum. Ana muhalefet dediğimi yapsın. Yapmıyorsa AKP ile ortaktır. 55 milletvekili imzası ile her bir bakan için soruşturma komisyonu kurulmasını isteyebilir. Şu an 8 bakan hakkında iddia var. Eğer başbakan ve bu bakanlar hakkında soruşturma önergesi verilirse, bunlar yüce divanda yargılanır. Ana muhalefetin tavrı ile AKP'nin gerçek yüzünü görebiliriz." 
TARİKATLARA SESLENDİ
Tayyip Erdoğan'ın her seçime giderken uyguladığı kutuplaşma politikasına büründüğünü de öne süren Türker, "Tayyip Erdoğan, yine aynı senaryoyu oynuyor. DSP olarak, bu dönemde seçime giriyoruz. 2007 yılındaki birleşin lafları yok. Başbakanın kavga etmesi gerekiyor. Yine yüzü ortaya çıktı. Fetullah Gülen cemaati olarak bilinen bir grupla kavga yapıyor. Psikolojisi o kadar bozuldu ki zamanında ulema dediği elini öptüğü Fetullah Gülen'e 'müsfette' demeye başladı. Neden yapıyor bunları, 'Bana yardım eden bir güç bir tarikatta olsa, eğer bir nokta benden şaşarsa onun feleğini şaşırtırım' demek için. DSP olarak hiç bir tarikatta değiliz. Uşak'tan Başbakan'a destek olan diğer tarikatlara sesleniyorum. Nakşibendiler'e, Nurcular'a, Süleymancılar'a sesleniyorum. Onlara da aynı şeyi yapacak" diye konuştu.
DSP'nin 81 ilin tamamında aday göstereceğini belirten Türker, Pınarbaşı Beldesi'nde partililerle görüştükten sonra Uşak'a döndü. Parti il binasında partililerle bir süre sohbet eden Türker, Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Partililerin Mavi Düğün Salonu'nda düzenlediği yemeğe katılan Türker, DSP Uşak Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Alkan'ı açıkladı.