Ünsal ÇAKIN / İSTANBUL, () ATATÜRK Olimpiyat Stadı'nın otoparkında Drift Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı düzenlendi. Yarışmacılar birinci olabilmek için ter dökerken, drift tutkunları da etkinliğin düzenlendiği stadının otoparkına akın etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Otoparkı'nda özel olarak hazırlanan pistte Drift Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı başladı. Drift pilotları yarışma öncesi son hazırlıklarını yaptı, drift için hazırlanmış yarış otomobillerini sildi, tekerleklerini kontrol etti. Pilotlar çok heyecanlı olduklarını ve iddialı olduklarını dile getirdi. Startın verilmesiyle stada çıkan pilotlar dereceye girebilmek için ter döktü, dumanlar içinde kıyasıya yarıştı. Drift tutukunları da yarışları ilgiyle izledi, yarışları cep telefonuyla görüntüledi. Minik izliyeciler de yarışın güzel olduğunu söyledi.

"DRİFT SOKAKLARDA YAPILACAK SPOR DEĞİL"
Drift Kulubü Başkanı Abdurrahman Özen, "Bugün Apexmasters Turkish Drift Series'in ilk ayağını sıralama turlarını izliyorsunuz. Türkiye'de bu yarışı 3 ayak olarak yapıyoruz. Bu yarış sezonun ilk yarışı. Eylül ve Ekim aylarında da ikinci yarış ve final olacak. 16 pilot pistte sıralama için çıktılar. 3'er tur atacaklar. En iyi attıkları turda hakemler o puanlamayı baz alıyorlar. Keyifli eğlenceli gün bizi bekliyor bugün" dedi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) altında yer alan bir kulüp olarak üçüncü kez bu yarışı düzenlediklerini anlatan Özen, “Drift sokaklarda yapılacak spor değil. Bütün güvenlik önlemleri alınmış pistlerde yapılması lazım. İzleyicilerimize keyifli ve eğlenceli bir gün diliyoruz" diye konuştu.

Saat 12.00'de başlayan etkinlik 20.00'de sona erecek. Sıralama turlarında yarışan 21 pilottan en yüksek dereceyi giren 16 pilot elemelere katılmaya hak kazanacak. Akşam saatlerinde ise final yapılacak.

(FOTOĞRAF)