Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ,(Çanakkale),() - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini açıkladı.
DP lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Lapseki'de tarihi Çınaraltı Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Uysal, "Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na tam destek veriyoruz. Başta MHP olmak üzere CHP'nin de desteklediği çatı adayın arkasındayız. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hep beraber arkasında duralım" dedi.
Mevcut iktidarın ülkeyi kutuplaştırdığını belirten Uysal, "Türkiye'de demokrasi, hukuk ve adalet askıdadır. Bu siyasi iklimin değişmesi lazım. Ülkemiz mevcut coğrafyada hükmü geçmeyen bir ülke haline gelmiştir. Doğu ve Güneydoğu'daki egemenliği tekrar ele geçirmemiz lazım. Önümüzdeki seçimler nasıl bir Türkiye'de yaşayacağımızı oylayacağımız bir seçim olacaktır. Türkiye için önemli bir fırsat, bu oluşacak yeni iklime hep birlikte güç vermemiz gerekiyor" diye konuştu.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Lapseki programına, DP İl Başkanı Melih Fenercioğlu, CHP İlçe Başkanı Nejdet Turgay, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, DP İlçe Başkanı Yüksel Üstünalp katıldı.

FOTOĞRAFLI