KAYSERİ’de 'Dünya Down Sendromu Farkındanlık Günü' etkinlikleri kapsamında Down sendromlu öğrenciler, gösteri yaptı. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 9 yaşındaki Ayninur Taşan ile semazen kıyafetleriyle Ankara misketi oynayan çocuklar uzun süre alkışlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren özel eğitim kurumları Down sendromuna dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Milli Eğitim yetkililerinin yanı sıra özel eğitim kurumu temsilcileri, eğitmen, öğrenci ve velilerin katıldığı etkinlikte konuşan Psikolog Yusuf Coşkun, görünmeyen engellileri toplumda görünür kılmayı amaçladıklarını söyledi. Dowv sendromlu çocukların müzik ve semazen gösterileri yaptığı etkinlikte, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 9 yaşındaki Ayninur Taşan alkış aldı.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikologlarından Merve Çiçek’in de katılımcıları bilgilendirdiği etkinlikte çocukların gösterileri velileri duygulandırdı. Bazı veliler, gözyaşlarına hakim olamadı. Semazen kıyafetli çocuklar çalan müziğe eşlik edip, misket oynadı. Öğrenciler aileleri ile birlikte gökyüzüne farkındalık oluşturmak için renkli balon bıraktı.

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)