AYDIN’da, 52 gün önce dördüz bebekleri dünyaya gelen Aykut- Gamze Güzel çifti, mutluluk ve endişeyi birarada yaşıyor. Gündelik işlerde çalışan Aykut Güzel, mamaları bile özel olan bebeklerinin ihtiyaçların karşılamakta zorlandıklarını söyledi.
Bir yıllık evli 20 yaşındaki Gamze ve 24 yaşındaki Aykut Güzel çiftinin geçen 21 Aralık’ta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yeni Doğan Ünitesi'nde dördüz bebekleri dünya geldi. Prof. Dr. Nilgün Kültürsay ve ekibinin gerçekleştirdiği doğumda 30 haftalık olarak, sezaryenle dünyaya gelen biri kız dört bebeğe aile Irmak, Kerem, Asaf ve İkram adını koydu. 52 gün boyunca 8 doktorun gözetiminde, kuvözde gelişimleri kontrol edilen bebekler, dün taburcu edildi.
'NASIL BAKACAĞIZ BİLEMİYORUM'
Aydın Yeniköy’deki evlerine dönen Güzel çifti, bir çocuk beklerken, dört çocuk sahibi olmasının şaşkınlık ve mutluluğunun yaşarken, bir yandan kara kara düşünmeye başladı. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Aykut Güzel, gündelik işlerde, sigortasız çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştığını belirterek, "Çok şükür bebeklerimizin hepsi de sağlıklı. Ancak onlara nasıl bakacağız, bilemiyorum. Mamaları bile özel olan bebeklerimin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız? Yeşil Kart çıkarttık ancak bu yeterli olmuyor" dedi.
Çiftin oturdukları evin ise Aykut Güzel’in babasından miras olarak kaldığı öğrenildi.