İZMİR’de, bir yıllık evli Gamze- Aykut Güzel çifti bir bebek hayali kurarken dördüz sahibi oldu. Biri kız dört bebekleriyle 52 günlük hastane macerasından sonra evlerinin yolunu tutan Güzel çifti büyük sevinç yaşadı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yeni Doğan Ünitesi’nde dördüz bebek sevinci yaşandı. Bir yıllık evli Gamze Güzel hamile kalabilmek için ilaç tedavisi gördü ve bir bebek beklerken dördüzlere hamile kaldığı anlaşıldı. Bunun üzerine tüm servis dördüzler için seferber oldu. Bebekler 30 haftalık olduğunda Prof. Dr. Nilgün Kültürsay ve ekibi sezaryenle doğumu gerçekleştirdi. Biri kız dört bebek küvöze alındı. 52 gün küvözde tutulan bebekler tam olarak sağlıklarına kavuşunca Gamze-Aykut Güzel çiftiyle birlikte evlerine taburcu edildi.
Anne Gamze Güzel, "Biz bir istedik, Allah dört verdi. Çok şükür hepsi de sağlıklı. Hepsine birden bakmak biraz zor olacak ama ailemiz geniş. Hepsi birden yardımcı olacak. Çocuklarımızı beraber büyüteceğiz" dedi. Biri kız üçü erkek olan dördüzlere 'Irmak, Kerem, Asaf ve İkram' adları verildi.
Prof. Dr. Nilgün Kültürsay, tüm bebeklerin sağlıklı olduğunu belirterek, "Anne doğumdan önce ilaç tedavisi gördü. Bunun sonucu dördüz bebeklere hamile kaldı. Biz aslında çoklu doğum arzu etmiyoruz" dedi. Prof. Dr. Kültürsay, anne ve bebeklerin sık sık kontrollerinin yapılacağını belirtti.