EDİRNE Valiliği tarafından bastırılan ‘Edirne’ Dergisi'nin sonbahar sayısında, dopingli olduğu belirlenince altın kemeri geri alınan Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz’ün 'Er Meydanı’nda çekilmiş fotoğrafı da yer aldı. Edirne Valisi Hasan Duruer, kapakta Ali Gürbüz’ün fotoğrafının olduğunu yeni fark ettiğini söyledi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, beraberindeki daire müdürleri ile birlikte Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne ait Polis Bahçesi’nde gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi ve kent gündemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Burada gazetecilere, Edirne Valiliği tarafından kentin kültür ve sanat çalışmalarının tanıtıldığı ‘Edirne’ dergisinin sonbahar sayısı dağıtıldı. Derginin kapağında ise Atatürk posteri ve Türk bayrağının altında pehlivanların güreş tutuğu ve başpehlivan Ali Gürbüz’ün peşrev çekerek Er Meydanı'nda seyircileri selamladığı fotoğraf yer aldı.
Gazeteciler ise, 652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni kazanarak başpehlivan olan ancak dopingli olduğu belirlenince altın kemeri geri alınan Ali Gürbüz’ün fotoğrafını derginin kapağında görünce şaşırdı. Bunun üzerine Vali Duruer, 'Kapakta Ali Gürbüz’ün fotoğrafının olduğunu yeni farkettiğini belirterek, "Burada Ali Gürbüz meselesi değil, Kırkıpınar’a atıf yapılması amacıyla basılmış olan bir resimdir. Burada Ali Gürbüz’ün ön plana çıkartmak için bir resim değildir. Şimdi dikkat ediyorum Ali Gürbüz var. Burada bir kasıt olması mümkün değil. Önemli olan Kırkpınar."
OSB'DE HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK
Edirne’nin Süloğlu İlçesi’nde 1994 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 5 yıldır bölge müdürlüğünü yapan Fuat Yapalak'ın yaklaşık 2 hafta önce görevden alınmasına da değinen Edirne Valisi Hasan Duruer şunları söyledi:
"Organize Sanayi Bölge Müdürü ile ilgili çok ciddi problemler ve sıkıntılar vardı. Yolsuzluk ve hırsızlık derecesinde problemler vardı. Üzerine gidiyoruz ve sonuna kadar gitmeye devam edeceğim. Devletin bir kuruşunu bile kimsenin yanına bırakmam. Yakında tahkikatın neticesini göreceksiniz. Bakın çok iddialı biçimde konuşuyorum. Hırsızlık ve yolsuzluklar vardı. Alındıktan sonra da ortaya çıkmaya başladı. Bütün personel yapılan her türlü yolsuzluğu, hırsızlığı ve edepsizliği hepsini anlatıyor. İnşallah yakında mahkemeye intikal edecek."
ALTIN KEMER RAKİBİNE VERİLMİŞTİ
Daha önce 650 ve 651’inci Kırkpınar Güreşleri’nden sonra bu yıl 652'ncisi düzenlenen güreşlerde de başpehlivan olduğundan altın kemerin sürekli sahibi olmaya hak kazanan Ali Gürbüz’de yasaklı madde çıktığı tespit edilince, altın kemeri geri alınmış ve firnalde yendiği rakibi İsmail Balaban'a verilmişti.