ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde dün gece yağan 10 dakikalık şiddetli dolu, yaklaşık 3 bin dekar cam serayı kullanılamaz hale getirdi.
Demre'de gece 01.00'den sonra yaklaşık 10 dakika boyunca şiddetli dolu yağdı. Gökyazı, Yaylakaya ve Kayaaltı mahallelerinde etkili olan yağışta, ceviz büyüklüğündeki dolu, cam ve plastik seralarda hasara yol açarken, kırılan camlar seralardaki ürünlerin zarar görmesine neden oldu. Şiddetli dolunun portakal bahçelerinde de zarara yol açtığı, portakalların dökülüp zedelendiği kaydedildi.
Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle henüz hasar tespit çalışması yapılamadı. Buna karşın, en az 3 bin dekara yakın cam seranın kullanılmaz hale geldiği, seraların çoğunda tarım sigortası bulunmadığı belirtildi.
Cam seraları zarar gören üreticilerden Fahri Yabacı, "Gece, saat 01.00 sıralarında 10 dakika ceviz büyüklüğünde yağan dolu hayallerimizi yıktı. Dikenliydi, düzgün bir hali yoktu dolunun. Tüm seralarımız alt üst oldu" dedi.
Bir diğer üretici Hüseyin Tufan da aynı şekilde zarar gördüğünü anlatarak, "Yapacak bir şey yok. Bu hale geldi" diye konuştu.