SOĞUK havalarda dokunmatik cep telefonlarının sağlıklı kullanılabilmesi için piyasaya çıkartılan dokunmatik, bir diğer adıyla ‘Akıllı eldivenler’ yoğun ilgi görüyor.
Hava sıcaklıklarının eksi 10’lara kadar düştüğü Kayseri’de, son günlerde dokunmatik cep telefonları için özel tasarlanan ‘Akıllı eldivenler’ yoğun ilgi görüyor. Normal eldivenlerle dokunmatik cep telefonlarını kontrol etmek zorlaşınca bu durumu fırsata çevirmek isteyenler, kışa özel tasarlanan dokunmatik eldivenleri satışa sundu. Kayseri Yeraltı Çarşısı’nda faaliyet gösteren iletişim işletmesinin satış sorumlusu Ferit Yıldırım, son günlerde soğuyan hava ile birlikte dokunmatik eldiven satışlarının da arttığını söyledi. Vatandaşların sık sık bu konuda talepte bulunduğunu ve kışın eldivensiz cep telefonu kullanmanın zor olduğunu kendilerine ilettiklerini dile getiren Yıldırım, “Biz de bu kapsamda araştırmalara başladık ve bu konuda özel olarak hazırlanmış, dokunmatik cihazların kullanımında kolaylık sağlayan eldivenleri vatandaşların beğenisine sunduk. Eldivenlerin dokunmatik cihazlarda kontrolü sağlayacak 3 parmak ucu özel bir doku ile tasarlanmış. Yani diğer parmak bölümlerinde dokunmatik özelliği yok. Sadece telefonu idare edebilecek parmak uçları dokunmatik ve farklı bir materyal özelliğe sahip. Bu özel akıllı parmak uçlar sayesinde dokunmatik cihazlar kolaylıkla çalıştırabiliyor. Bu eldivenle vatandaşlarımız soğuk havada elleri üşümeden cihazlarını rahatça kullanabilecek ve kontrol edebilecek. Şu an gösterilen ilgiden de memnunuz” dedi.
Eldivenlerin kalitesine göre fiyatların da değişik olduğunu dile getiren Yıldırım, satışa sundukları dokunmatik cihazlara özel dokuya sahip eldivenlerin fiyatının 10 lira olduğunu belirtti.