TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde Sağlık Ocağı'nda görev yapan Dr. Nesrin Salan ve esnaf eşi İlhan Salan, 15 günlükken yetiştirme yurduna bırakılan 2 aylık kız bebeğe koruyucu aile oldu. 11 yaşında bir kızı olan Dr. Nesrin Salan, "Her çocuğun aile sıcaklığı ortamı olması gerektiğini düşünüyorum. Doğurduğum, büyüttüğüm bir kızım var. Ama artık doğurmadığım bir kızım daha var. İkisi aynı duygu bence" dedi.
Turhal'da aile hekimi olarak görev yapan 1 çocuk annesi 37 yaşındaki Dr. Nesrin Boyraz Salan, Sağlık Ocağı yanında bulunan Yetiştirme Yurdu'ndaki çocukları görünce, koruyucu aile olmaya karar verdi. Dr. Nesrin Boyraz Salan, bu isteğini ilçede esnaflık yapan eşi 36 yaşındaki İlhan Salan ve 11 yaşındaki kızı Eftelya ile de paylaştı. Baba- kız da bu isteğe onay verdi. Ardından Salan çifti, koruyucu aile olma başvurularını Yetiştirme Yurdu müdürlüğüne iletti. Bu istek uygun bulunarak henüz 15 günlükken yurda bırakılan 2 aylık E.D.'nin aileye verilmesini kararlaştırıldı. Salan çifti, işlemlerin ardından minik E.D.'ye koruyucu aile oldu.
'İKİSİ AYNI DUYGU'
Bir çocuk annesi olduğunu ve ikinci bir çocuğunun olmasını istediğini söyleyen Dr. Nesrin Boyraz Salan, "Yurdun yanında sağlık ocağında çalışıyordum. Ben oradaki yurtta kalan çocukları da biliyordum. Benim yurttan bir isteğim vardı, koruyucu aile olmak ya da evlatlık almak gibi. Sağolsun müdür bey ile görüştük, oda bize yardımcı oldu. Böyle bir bebeğimiz oldu. Her çocuğun aile sıcaklığı ortamı olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de E.B ile buluştuk. Ben çok mutluyum şu an. Benim büyüttüğüm, doğurduğum bir kızım var. Ama doğurmadığım bir kızım var. İkisi aynı duygu bence" dedi.
'BEBEĞİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ'
Koruyucu aile olma fikrinin eşine ait olduğunu söyleyen İlhan Salan ise şöyle konuştu: "Bebeğimizi çok seviyoruz, İlk zamanlarda yurtta olduğu zamanlar biraz sıkıntılıymış, herhalde annesi olmadığından dolayı. Tabi ki orada ki insanlarda güzel bakmışlar ama şimdi daha düzenli. Uykuları düzenli, yemesi düzenli öyle yaramaz bir çocuk değil. Fiziksel bir anne olmak ile sonradan anne olmak arasında hiçbir fark yok. Bende baba olarak ikisi de aynı yani fark yok. Onun bir anneye babaya ihtiyacı vardı. Ablası Eftelya  ise bizden daha çok seviyor."
Turhal Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ise bugüne kadar Yetiştirme Yurdu'nda bulunan 19 çocuğu koruyucu aile ile buluşturduklarını söyledi.