YAKLAŞIK bir ay rötarlı gelen karakış, Doğu'da yaşamı etkilemeye başladı. Kar ve buzlu yaşam, özelikle ulaşımda önemli aksamalara yol açtı. Erzurum'un 201 köyünün merkezle bağlantısı kesildi.
Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisindeki Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'ya dün sabah saatlerinden itibaren kar yağdı. Aralıklarla devam eden kar yağışı ile birlikte buzlanma meydana geldi. Buzlanma nedeniyle kent içinde de ulaşım aksadı. Araçlar kayganlaşan yollarda adeta buzda dans etti. Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. İl Özel İdare Müdürlüğü, Erzurum'un 201 köyü ile ulaşım bağlantısının kesildiğini bildirdi. Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar kalınlıklarının Erzurum'da 16, Kars'ta 10, Ağrı'da 4, Ardahan'da 3 santimi bulduğunu bildirdi. Gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 5, Kars'ta 4 derece oldu. Meteoroloji uzmanları, Kars, Ardahan, Ağrı'da kar yağışının bugün de devam edeceğini, hava sıcaklıklarında 7 ile 8 derecelik düşüş beklendiğini bildirdi. Uzmanlar, bugün ve yarın meydana gelecek kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı herkesin dikkatli olmalarını istedi. ZK(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)