SİBİRYA soğuklarının etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece ile Kars'ta ölçüldü.
Kışın çetin geçtiği Erzurum'da soğuk hava haftalardır yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum'da günün en yüksek sıcaklığı sıfırın altında 16 derece ölçüldü. Soğuktan etkilenmemek için yüzlerini atkıyla saran ve bere takan vatandaşlar, "3 haftadır kar yağmıyor. Kar yağarsa hava biraz ısınır. Mecbur olmadıkça evden çıkmak istemiyoruz. Lahana gibi kat kat giyinerek kendimizi soğuktan korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandılar.
Kars'ta ise termometreler gece sıfırın altında 27 dereceyi gösterdi. Mazot depoları donan araçlar, sürücülerin buzu ateş yakarak eritmeye çalışmasına rağmen hareket ettirilemedi. Sabah erken saatlerde işe başlayan belediye temizlik işçileri de donan çöp konteynerlerini boşaltırken zor anlar yaşadı. Levye ve çekiçlerle donan çöpleri ayıran işçiler bu şekilde poşetleri çöp kamyonlarına koydu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 27, Erzurum ve Ardahan'da 24, Ağrı'da 23, Erzincan'da 17, Muş'ta 15, Iğdır'da ise 8 derece olduğunu bildirdi. Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise yine sıfırın altında Erzurum'da 16, Ağrı'da 14, Kars ve Ardahan'da 12, Muş'ta 7, Iğdır ve Erzincan'da 4 derece olacağı kaydedildi. Uzmanlar bölgede Sibirya soğuklarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.