Arzu KAYA -Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL,() Balyoz ve Ergenekon Davası tutuklularının yakınları tarafından her hafta Beşiktaş'ta düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemine Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğamiral Alaaddin Sevim ve İşçi Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Levent Kırca katıldı.

TAHLİYE OLAN EMEKLİ TUĞAMİRAL'İN DUYGUSAL ANLARI
Beşiktaş Meydanı'nda 78'ncisi düzenlenen eylemde "Anayasa Mahkemesi , Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Bakanlığı göreve, son verin bu işkenceye" yazılı pankart açıp, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atan tutuklu yakınları adına basın açıklamasını emekli tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk okudu. Balyoz, Ergenekon gibi davaların herkesçe kumpas davası olarak bilindiğini belirten Kutluk, Bu davalarda sahte ve dijital delillerin ele alındığını, kendi taleplerinin mahkemelerce yerine getirilmediğini belirtti. Basın açıklamasından sonra Ergenekon Davası kapsamında tahliye edilen Tuğamiral Alaaddin Sevim, kendilerine verilen destek için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tahliye sevinçlerinin buruk olduğunu ifade eden Sevim, "Hala Cumhuriyetin şerefli askerleri, arkadaşlarımız düzmece delillerle hapislerde yatmaktadır. Bir kurumun üyelerinİn uğradığı haksızlıklar karşısında burada daha büyük bir kalabalık olmasını beklerdim. Ben ve içerideki diğer arkadaşlarım Cumhuriyete, millete ve silah arkadaşlığına inanan askerlerdik, askerleriz. Arkadaşlarıyla birlikte ölümü seçen askerleriz" dedi ve Sevim'in konuşması sonunda gözlerinin dolduğu görüldü.

"MUSTAFA KEMAL'İN TÜRKİYE'SİNİ KURMAYA BAŞLAYACAĞIZ"
Emekli Tuğamiral Alaaddin Sevim'in konuşmasının ardından Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek meydana geldi. Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra söz alan Perinçek tutuklu yakınlarına seslendi. "Siz Atatürk'ün sesi oldunuz ve biz hep sizi duyduk. Siz Türkiye'nin önündeki duvarları, kafesleri yıktınız. Mustafa Kemal'in askerleri böyle olur" diyen Perinçek, "Önümüz çok açık. Tek bir komutanımızı, arkadaşımızı bırakmayacağız ve bu göreceksiniz yakında olacak. Mustafa Kemal'İn Türkiye'sini önümüzdeki birkaç yıl içerisinde göreceksiniz, kurmaya başlayacağız" dedi. Perinçek'in ardından söz alan İşçi Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Levent Kırca tahliyelerle birlikte her gün bir dostlarının aralarına katıldığını belirterek, "Artık hükumet geri çekiliş içinde. Biz değil onlar geri geri denize dökülecek. Akdenizden kendi kendilerini dökecekler. Belki bir avucuz ama dünyaya bedel bir avucuz" diye konuştu.

AK(FOTOĞRAF)