DÜN akşam saatlerinde internete düşen ses kaydıyla ilgili Doğan Holding'ten bir açıklama yapıldı. Açıklamada, doğru ise böyle bir konuşmanın, kişisel bir mağduriyet yaratmanın ötesinde Türkiye'de hukuk sisteminin daha da sarsılmasına yol açabilecek nitelikte olduğu vurgulandı ve “Bu konuşmanın yapılmadığının ve gerçek olmadığının bir an önce kanıtlanmasını bekliyoruz" denildi.

Yazılı açıklama şöyle:

“Dün akşam internete düşen ve yasadışı olduğu muhakkak bir ses kaydında, sayın Başbakan ile Adalet eski bakanı arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesi yayınlanmıştır. Gerçek olduğuna inanmak istemediğimiz bu kayıtta, sayın Başbakan , Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkındaki bir yargı süreci ile ilgili olarak Adalet eski bakanı ile görüşmektedir. Böyle bir görüşme yargı sürecine açık bir müdahale anlamı taşımaktadır. Bu konuşmada ayrıca, bağımsız ve tarafsız olması gereken Sermaye Piyasası Kurulu'nun da davayı etkilemek için harekete geçmesinden bahsedilmektedir. Anayasamız, yargı ve yürütme erklerinin birbirlerinden bağımsız olmalarını öngörür. Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik bir düzenin temelidir. Eğer doğru ise böyle bir konuşma, kişisel bir mağduriyet yaratmanın ötesinde Türkiye'de hukuk sisteminin daha da sarsılmasına yol açabilecek niteliktedir.

Biz bu konuşmanın yapılmadığının ve gerçek olmadığının biran önce kanıtlanmasını bekliyoruz. Hepimizin anayasal düzene ve adalete sahip çıkarak, gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı olmamız ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur"