İPSALA Sınır Kapısı’ndan kaçak yollardan Türkiye’ye sokulmaya çalışılırken yakalanan kanguru yavrusu, İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirildi. Sevimli yavrunun ilk ziyaretçisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, "İzmir gibi bir kente geldiği için çok şanslı. Adı 'Şanslı' olsun" dedi.
130'dan fazla türden 1500’ü aşkın hayvanın bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine bir de yavru kanguru katıldı. Geldiği günden itibaren parkın neşe kaynağı olan hayvanın Avustralya’dan başlayıp İzmir’e uzanan hikayesi de filmleri aratmadı. Hayvan tacirleri tarafından Avustralya’daki yuvasından koparılıp satılmak üzere binlerce kilometre uzağa getirilen kanguru yavrusu, 15 Ekim 2013 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’nda yasa dışı yollardan Türkiye’ye sokulmaya çalışılırken yakalandı. Enez İlçesi'nde yediemin olarak verildiği havyanseverlerin koruması altında akıbetini bekleyen kanguruya İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı kapılarını açtı. Yargı sürecinin sonuçlanmasının ardından Edirne’ye giden Doğal Yaşam Parkı görevlileri, yavru kanguruyu İzmir’e getirdi. Sempatik hareketleriyle daha ilk günden parkın gözdesi olan İzmir’in ilk kangurusu, yeni yuvasına kısa sürede alıştı.
İzmir’in ilk kangurusunun ilk ziyaretçisi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu, "Hayvan tacirlerinin elinden kurtarılıp İzmir gibi bir kente ve böylesine güzel bir doğal yaşam parkına geldiği için çok şanslı" diye konuştu.