TÜRKİYE'de sualtı dünyası başta olmak üzere doğa koruma alanındaki girişimlerin öncülerinden olan ve kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gökhan Türe, memleketi Tekirdağ’da gözyaşlarıyla toprağa verdi. Türe’nin cenaze töreninde kızı Tuna Su, babasına ardından okuduğu şiirle veda etti.
Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde (GATA) kanser tedavisi gören 52 yaşındaki Gökhan Türe, dün vefat etti. Türe içi bugün memleketi Tekirdağ’da cenaze töreni düzenlendi. Rüstempaşa Camisi’ndeki törene babası emekli Tümgeneral Erdinç Türe, annesi Sevgi Türe, kızı Tuna Su Türe ve eski eşi Aslı Evrensel, emekli Orgeneral Çevik Bir, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ODTÜ’den gelen öğrencileri ve yakınları katıldı.
Camide taziyeleri kabul eden baba Erinç Türe ayakta durmakta zorlanırken, kızı Tuna Su Türe ise babasının ardından şiir okuyarak veda etti. Tuna Su Türe’nin şiiri okuduğu sırada cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı.
Gökhan Türe’yi yakından tanıdığını belirten emekli Orgeneral Çevik Bir de, "Gökhan Türe Tuna nehrini ilk defa salla geçen kişiydi. Bu konuda çok iyi çalışmalar yapardı. Allah nur içinde yatırsın" dedi.
Rüstempaşa Camisi’ndeki kılınan namazın ardından Türe’nin cenazesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
GÖKHAN TÜRE KİMDİR?
1962 yılında Tekirdağ'da doğan ve yaşamını uzun yıllardır Antalya'nın Kaş İlçesi’nde sürdürdüğü belirtilen Gökhan Türe, dalış rehberliği ve sualtı fotoğrafçılığının yanı sıra doğa sporları konusunda çalışmalar yürüttü. 1985'te ODTÜ Sualtı Araştırmaları Topluluğu'nun fikir babası ve (ODTÜ SAT) kurucularından biri olan Türe, Türkiye'de sualtı araştırmaları konusunda pek çok dernek ve projenin oluşumuna da öncülük etti.
RY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)