MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde bir grup doğasever tarafından, ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla 4 yıl önce başlatılan doğa yürüyüşleri sürüyor.
Kendilerine 'Datça Doğa Dostları' adını veren yürüyüş grubuna her geçen gün yeni doğa tutkunları katılıyor. Her hafta pazar günü, Datça Yarımadası’nın bir köşesini keşfe çıkan grup, hafta içi ise çeşitli aktivitelerde bir araya geliyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerin tanıtımını sağlayıp turizmi çeşitlendirmek amacıyla, Antik Karya Medeniyeti'nden kalan patikaların yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan 796 kilometrelik 'Yaşam Yürüyüş Yolu’nun Datça Yarımadası’ndaki tüm parkurlarını gezip dolaşan grup, zaman zaman ilçe dışı turlara da katılıyor.
Datça Doğa Dostları Yürüyüş Grubu adına konuşan mimar Ahmet Temizel, Muğla’nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi’nden başlayarak, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi’nden Akyaka ve Milas’a uzanarak, Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’nde son bulan Karya yürüyüş yolunun doğaseverler için bulunmaz bir fırsat olduğu belirtti. Karya yürüyüş yolunun en önemli parkurlarının Datça Yarımadası’nda bulunduğuna dikkat çeken Temizel, “Özellikle hafta sonları doğaseverlerin tercih ettiği Karya Yaşam Yürüyüş Yolu, tek kişinin ancak geçebildiği dar patikalar, dik yamaçlar ve muhteşem deniz manzaraları ile adrenalin tutkunlarını adeta büyülüyor” dedi.