NEVŞEHİR'in Kapadokya bölgesindeki peribacaları arasında yer alan eşsiz güzellikteki vadilerin arasında düz ve engebeli patikalarda gerçekleştirilen ATV turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Kapadokya’ya gelen turistlerin at ve sıcak hava balonu turları gibi ATV turu da vazgeçemedikleri alternatiflerinden biri haline geldi.
Doğa harikası peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadilerle süslü Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistler otomobille giremeyecekleri yerleri, dört tekerlekli motor ATV’lerle düzenlenen turlarla görme imkanı buluyor. Genellikle Göreme'de düzenlenen turlarda, turistler ATV'lerle gruplar halinde ve rehber eşliğinde Kapadokya'nın keşfedilmemiş doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran vadilerini ve peribacalarını geziyor.
Turlara katılan turistler, "İlk kez Kapadokya’ya geliyoruz. Gezebildiğimiz kadarıyla çok güzel bir yer. ATV ile tur atmaktan da çok mutluyuz. Eğleniyoruz. Kapadokya’nın sadece tarihsel özelliğini ve peribacalarını biliyorduk. Bu mevsimde böyle güzel bir havayla karşılaşacağımızı hiç ummuyorduk. Güzel bir hava var" ifadelerini kullandı.
Turda rehberlik yapan Aydın Üğülü ise genellikle Japon, Koreli ve Rusların tercih ettikleri turların 1 ila 4 saat arasında yapıldığını kaydetti. Tur kapsamında Göreme’ye bağlı Güllüdere, Kızılçukur, Aşk Vadisi ile Avanos İlçesi'ne bağlı Çavuşin, Paşabağ mevkiilerini gezdikten sonra Uçhisar Beldesi'ne geçtiklerini belirten Üğülü, tura katılanların bölgeyi görmekten ve ATV ile gezmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.