ERZURUM'daki Doğu Anadolu Bölgesel İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri'nde (DABİF) 'Beden dili' konulu konferans veren Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, "Beden dilini en iyi çocuklar kullanıyor. Ama çevre baskısı, beden dili mesajlarını azaltıyor" dedi.
İŞKUR ile Tüm Sanayici ve İş adamları Derneğinin (TÜMSİAD) organize ettiği DABİF, Atatürk Üniversitesi'ndeki Ata Teknokent'te başladı. Ağrı, Bayburt, Kars, Erzincan ve Erzurum'dan 110 firmanın katılarak stant kurduğu fuar kapsamında düzenlenen konferansta Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, 'beden dili'nin önemini anlattı.
Slayt eşliğinde lise öğrencilerine beden dilinin önemini anlatan Doç. Dr. Halim Ulaş, yüz, alın, kaş, göz, burun, ağız, dil, dudak ve çene olmak üzere her birinin ayrı bir mesajı olduğunu belirtti. Beden dilinin kullananı sempatik kıldığına dikkati çeken Doç. Dr. Halim Ulaş, beden dilini herkesin kullanması gerektiğini bildirdi. Doç. Dr. Ulaş, "Karşımızdaki insanları daha iyi anlamak için de beden dilini kullanırız. Toplum içinde ulu orta konuşan, kendini denetleyemeyen, konuştuğu sözün nereye gittiğini bilmeyen insanlar anlık şaklabanlık gösteriyle milleti güldürseler bile uzun süreçler içinde hep rezil olmaya mahkum kalmışlardır. Hep toplum içinde hor görülürler. Bu duruma düşmemek için beden dilini kullanıyoruz. Toplum içinde saygın bir yer edinme adına da beden dili sembolleri bizim için önemlidir. Küçük yaşlarda beden dili daha fazla kullanılıyor. Çocukların ailesiyle olan iletişimine farklı mesajlar sunabiliyor. Çevre baskısı bizde beden dili mesajlarını azaltıyor" diye konuştu.