Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Felsefe  Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cahit Aslan, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından büyük bir kesimde insancıl bir açıklama ve başsağlığı dileği beklentisinin olduğunu belirtti.
Aynı zamanda sosyolog olan Doç. Dr. Cahit Aslan, Türkiye'de yaşanan gerginliğin Berkin Elvan'ın ölümüyle arttığını söyledi. Bu süreçte, toplumun büyük bir kesiminde, yaşanan acıdan dolayı insancıl bir açıklama ve başsağlığı dileği beklentisinin olduğunu belirten Doç. Dr. Aslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın Twitter üzerinden yaptığı, "Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart'ta verecek" açıklamasına tepki gösterdi. Doç. Dr. Cahit Aslan, "Berkin Elvan'ın cenazesinde 1.5 milyon insan yürüdü. Gözler de iktidara çevriliydi. Acaba ne diyeceklerdi? Bırakın Gezi olaylarında polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitiren 7 kişiyi, en azından ekmek almaya giden bu çocuk için gayet insancıl bir tepki, bir başsağlığı bekleniyordu. Birden bire tamamen kutuplaşan, reddeden, dışlayan, bir tepkiyle karşılaşınca şaşırıyoruz. Ama bilim insanı olarak da 'Acaba ne yapmaya çalışıyorlar?' diye de düşünüyoruz" dedi.
'TERÖR YÖNETİMİ KURAMI'NI ANLATTI
Türkiye'de iktidar olmayla ilgili bir takım sosyal mühendislikler uygulandığını savunan Doç. Dr. Cahit Aslan, şunları kaydetti:
"1980'li yıllarda bilim insanı Sheldon Solomon, 'Terör Yönetimi Kuramı' diye yöntem geliştirmişti. Bu iktidara yakın duran kesimleri iktidara daha yakınlaştırma yöntemiydi. Bunları yaklaştırabilmek için toplumun bir kısmında yaşamı tehdit edecek bir takım olayların varlığına ihtiyaç duyulur. Gezi olaylarından beri ısrarla toplum, iktidara doğru getiren nüfusla onu tehdit edecek nüfus şeklinde ikiye bölünüyor. Toplumda 30 Mart'ta yapılacak seçimde iktidara gereken yanıtın verileceği düşünülüyor."

YB(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)