DİYARBAKIRLI 300 lise öğrencisi, sıcaklığın sıfırın altında 5 derece olduğu Şarlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki 1919 rakımlı Karacadağ'ın zirvesine çıkarak Sarıkamış şehitlerini andı.
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Diyarbakır'da eğitim gören 300 lise öğrencisi, minibüslerle ŞanlIurfa'nın Siverek İlçesi sınırlarındaki 1919 rakımlı Karacadağ'a getirildi. Aynı zamanda kayak merkezi olan Karacadağ'a ulaşan öğrenciler, sıfırın altında 5 derece sıcaklıkta ellerinde pankartla yaklaşık 1 kilometre yürüyerek zirveye çıktı.
Zirvede hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilere eşlik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Latif Umut, "Gençlerimizi, Sarıkamış şehitlerini anmak için 70 santim karın bulunduğu Karacadağ'a getirdik. Karda yürüyerek zirveye ulaştık. Gençlerimizin Türkiye'nin her yerinden askerin bulunduğu ve donarak şehit olan askerlerimizi daha iyi anlamaları ve o anları canlandırabilmeleri için etkinlik için Karacadağ'ı tercih ettik" dedi.
Yürüyerek zirveye ulaşan gençler, etkinliğinin ardından Diyarbakır'a döndü.