Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Doğa Sporları Kulübü (DİDOS) üyesi 45 kişi, Dicle İlçesi yakınlarındaki Kralkızı Baraj gölü çevresindeki dağlara çıktı. Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını kaybedenlerin anısına siyah tiğşört giyen sporcular, zorlu parkuru tırmandıktan sonra Kral Kızı Baraj Gölü'nü yüksekten seyretti.
'Çözüm sürecinin' yarattığı huzur ve güven ortamında, uzun süreden beri gidilemeyen tarihi ve turistik bölgelere yürüyüş düzenleyen DİSOS üyesi sporcular, Çermik İlçesi'ndeki Şeyhandede Şelalelesi'nden sonra, dün de Dicle İlçesi'ndeki Kralkızı Barajı çevresindeki dağlara çıktı. DİDOS Başkanı Abdurrahim Ekin, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciyi anarak, "Yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara da acil şifa diliyoruz. Yürüyüşümüze yaklaşık 45 arkadaşımız katılıyor. Zorlu bir parkurda yaklaşık 2 saat sürecek bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüş sırasında yaşadığımız coğrafyanın güzel manzarasını da görme fırsatımız olacak" dedi.
Mahmut Zeytinoğlu öncülüğünde ve birerli kolda başlayan yürüyüş, Kralkızı Baraj Gölü kıyısındaki sarp kayalık bölgede ve derin vadilerde devam etti. Verilen molada, 'Kalbimiz Soma'da, Başımız Sağolsun' yazılı siyah afişle birlikte fotoğrafı çektiren  sporcular, daha sonra yürüyüşlerine devam etti.
Yaklaşık 2 saat süren parkur yürüyüşü sonrası sporcular, Kralkızı Baraj Gölü kıyısında yemek molası verdi. Bu kez de yaktıkları ateş üzerinde kebap pişiren sporcular, baraj gölünde yüzdü. Bazı sporcular, su altında kalan eski köprünün korkularına çıkarak göl sularına atladığı görüldü.
Çoğu doktor, mühendis, avukat, öğretmen ve hemşirelerden oluşan sporcular, yürüyüş parkurunun çok zorlu olduğunu ancak, zevkli geçtiğini söyledi. Sporcular, çözüm süreciyle birlikte uzun yıllardan beri gidemedikleri yerlere gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, herkesi bu yerleri görmeye davet etti.

MT(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)