EŞİ: DÜŞMANIMIZ YOK Diyarbakır'ın Huzurevleri semtinde dün gece evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal için Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni yapıldı. Törene Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kurum müdürleri ile polis memuru Osman Bal'ın eşi Mukaile Bal, kızı Özlem ile 5 yaşındaki oğlu Süleyman Bal ve yakınları katıldı. Polis Memuru Osman Bal'ın okunan özgeçmişinde yaklaşık 11 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı son olarak merkez Sur İlçesi Çarşı Polis Merkezi'nde çalıştığı belirtildi.  EŞİM YAKALADIĞI HIRSIZLARA DÜRÜM ISMARLARDI
Törende güçlükle ayakta duran Bal'ın yakınlarını polisler sakinleştirirken eşi Mukaile Bal, eşinin hiç kimseyle husumeti bulunmadığını, saldırıyı kimlerin yaptığını bilmediğini söyledi.  Mukaile Bal şöyle konuştu:
"Böyle iyi bir insana neden bunu yaptılar. Yıllardan bu yana Diyarbakır halkına, Emniyeti'ne hizmet ediyor. Bir yanlışı olmamış. Şimdiye kadar hiç kimseye hiçbir kötülük yapmamış. Yakaladığı hırsızlara bile dürüm ısmarlıyordu. Buluntu çocuklar bile birbirine onu gösterip dürüm ısmarlamasını isterdi. O da 'Ismarlarım. Ben açlığı bilirim. Ben fakir çocuğuyum' diyordu. Eşim hiçbir zaman paraya önem vermedi. En son saat 19.00'da yemeğe geldi. Yemeğini yedi sonra maç izlemeye gitti. Site girişinde cansız bedenine koştum kucakladım. O sırada çocuğumu balkonda uyutuyordum. Silah seslerini duydum. Ateş edenleri görmedim. İlk anda baksam ateş edenleri görürmüşüm. Çocuğumun kulağını kapattım silah seslerinden korkmasın diye. Hiçbir düşmanı yoktu, hiç kimseyle bir alıp veremediği yoktu."
Polis memuru Osman Bal'ın kızı, 18 yaşındaki Özlem Bal ise, "atan sağ olsun ben artık Osman Bal'ın kızı değil şehit Osman Bal'ın kızıyım. Ağlamayacağım, zalimi güldürmeyeceğiz. Ben ağlarsam işte o zaman babam ölür" dedi.
EMNİYET MÜDÜR: ARKADAN VURULMUŞ Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise evine gittiği sırada polis memurunun arkadan vurulduğunu belirterek şöyle dedi. "Kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte tabii ki kanaatlerimiz var. Arkadaşlarımız çalışıyor. Siyasi bir yönü yok, terör faaliyetinden dolayı olmuş bir hadise değil. Adli bir olay olarak gözüküyor. 11 mermi kullanılmış 10'u isabet etmiş. Arkadan vurulmuş. Saldırgan tek kişi. Görüntü kayıtları var. Tespite dönük, arkadaşlarımız yakalama çalışmalarını sürdürüyor. Olaydan sonra kameralardan şahsın kaçışını görüyoruz. Neticede arkadan atılarak vurulmuş. Bunlar olmasını istemediğimiz hadiseler. Ama maalesef bazı şeyler; kader bu tür hadiselerle bizleri karşılaştırıyor Failleri yakalamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.
Polis memuru Osman Bal daha sonra okunan dualarla memleketi Adana'ya gönderilirken, kızı Özlem Bal babasının tabutuna son kez dokunmak istedi. Babasının tabutuna dokunan Özlem Bal cenaze arkasından el sallayarak babasını uğurladı. Osman Bal'ın cenazesi ailesinin oturduğu Adana'ya gönderildi.    FOTOĞRAFLI