DİYARBAKIR'da bütçe görüşmeleri konusunda basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, açıklama yaptıktan sonra aralarında, ardından Güvenlik Şubesi'ne bağlı sivil polislerle kartopu oynadı.
BES Diyarbakır Şubesi üyeleri SGK önünde bütçe görüşmelerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Sendika yöneticisi Mahmut Aba, ülkedeki gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiğini belirterek, şunları söyledi:
"Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün daha da derinleşmekte, zengin ve yoksul arasındaki fark giderek büyümektedir. Kamu emekçileri her geçen yıl biraz daha yoksullaşırken, hükümet yanına aldığı Memur Sen'le yaptığı tekli sözleşmeyle yoksulluk sınırının altında açlık sınırına yoklaşan ücretleri bize dayatmaktadır. 2014 yılında kamu emekçilerinin maaşlarında net 119 TL artış yapılırken aile, çocuk yardımı gibi kalemlerde herhangi bir artış söz konusu değildir. Yine önümüzdeki yıl için enflasyon oranı ne olursa olsun maaşlarımıza yansıtılmayacaktır. Toplu sözleşme imzalanmış ancak halen yasallaşmamıştır. Meclis'te 2014 yılı bütçesi görüşülürken yasallaşacaktır. Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacağı tutum bütçeden alacakları pay açısından belirleyici olacaktır."
Sendika üyelerinin ekonomik hak gasplarıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Aba, 2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında insanca yaşam, güvenceli iş güvenli gelecek istemlerinin karşılanmasını, vergide adalet sağlanmasını, mesai ve ikramiyelerinin  derhal verilmesini istedi. 
Parkta, enflasyonu temsilen yaptıkları kardanadamı kartopuna tutan sendika üyeleri, daha sonra aralarında, en sonunda da açıklamayı izleyen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil polislere kartopu attı. Sivil polisleri de karşılık verince, sendika üyeleriyle polis memurları kısa süreli kartopu oynadı.