DİYARBAKIR'da Valilik ile Emniyet Müdürlüğü'nün 'Umut Yıldızı' projesi kapsamında mesleki eğitim gören 360 öğrenciye sertifika verildiği törende Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis ve eşlerinden oluşan koro Türkçe ve Kürtçe şarkılarla konser verdi.
Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü gibi kurumların ortaklaşa yaptığı, 'Umut Yıldızı' projesinin kapanış töreni yapıldı. Törene Vali Ahmet Günaydın, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Başsavcı Ramazan Solmaz, kurum müdürleri ve aileler katıldı. Polis ve polis eşlerinden oluşan Türkçe ve Kürtçe türkülerin söylendiği törende çeşitli dallarda meslek edindirme kurslarını tamamlayan 360 öğrenciye sertifikaları verildi. Vali Vekili Ahmet Günaydın, proje kapsamında eğitim alanları tebrik ederken, meslek edindirme kursunu tamamlayanların öğrendikleri bilgiler sayesinde iş hayatına atılmaları dileğinde bulundu. Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, 2012 yılında 620, 2013 yılında 360 olmak üzere toplan bin 310 eğitim verildiğini ve bu kursiyerlerin değişik iş yerlerinde istihdamları sağlandığını söyledi. Böğürcü, şöyle konuştu:
"2014 yılında da projemiz devam edecek olup 23 meslek dalında 35 meslek kursu açılarak toplam 600 kursiyer adayının kurslardan faydalanması planlanmıştır. Bu demek oluyor ki Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak biz sadece Diyarbakırlıların huzurunu ve güvenliğini değil, onların geleceklerine de yatırım yapıyoruz."
Başsavcı Ramazan Solmaz ise gelecek yıl yapılacak olan projede savcılık olarak bulunmak istediklerini belirterek kursiyerleri kutladı.

CA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)