BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'a yapacağı ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşeği ziyaret nedeniyle son hazırlıklar yapılıyor. Diyarbakır'daki 1900 yatak kapasiteli oteller tamamen dolarken, resmi kurumların misafirhanelerinde de yer kalmadı.
Diyarbakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geleceği, Kürt sanatçı Şivan Perwer'in İbrahim Tatlıses ile düet yapacağı hafta sonu hazırlıklarını sürdüüyor. Kentteki otellerde yer kalmazken, Başbakan Erdoğan'ın kalacağı ve Barzani ile görüşeceği Green Park Oteli sahibi Fetullah Çizmeci, otellerinde yer kalmadığını ve iletişim halinde oldukları kentteki hiç bir otel ve misafirhanede de bu tarihi ziyaret nedeniyle yer kalmadığını söyledi.
"IRAK'TAN TARİHİ GÜN İÇİN CİDDİ TALEP VAR"
Otel sahibi Cizmeci, otellerinde önüüzdeki salı gününe kadar yer olmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Diyarbakır'da işletme belgeli 980 oda ve 1900 yatak kapasitesi var. Şu anda hem belediye tesisleri hem turizm belgeli hiç bir otelde yer yoktur. Resmi kurumların misafirhanelerinde de yer kalmamıştır. Bunda sayın Mesut Barzani ile Şivan Perwer'in büyük etkisi var. Irak'tan gelen misafirlerimiz çarşamba gününden itibaren otellere giriş yapmaya başladı. Irak'tan da cok ciddi talep var. Hem Başkanımızın hem de Barzani ile ilgili ciddi talepler oldu. Şivan Perwer'in gelmesi de çok büyük bir ses getirecektir. İnşallah Diyarbakır için güzel bir gün olur."
TATLISES-PERWER'İN DÜET YAPACAĞI SALONDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Başbakan Erdoğan'ın 1121 tesinin toplu açılışını yapacağı Şanlıurfa Karayolu üzerindeki Kantar Kavşağı'nda iş makineleri aralıksız çalışıyor. Kavşağı açılışa yetiştirmek için çok sayıda işçi yolu asfaltlarken, diğer yandan eksikliklerin gidermeye çalışıyor. Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin tanıklığında 300 çiftin nikahının kıyılacağı Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda da çalışmalar sürüyor. 37 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelecek Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in düet de yapacağı salonda havalandırma sistemleri yenileniyor, konukların oturucağı sandelyeler temizleniyor.
SOKAKTA FARKLI TEPKİLER
Diyarbakır hafta sonu tarihi olarak değerlendirilen buluşmaya hazırlanırken, sokaktaki vatandaşlar ise buluşma ve ziyaret ile ilgili farklı düşündüklerini ortaya koydular. Bazı vatandaşlar, Barzani'nin 21 yıl aradan ve Şivan Perwer'in 37 yıl aradan sonra gelmesinin önemli olduğunu ve Başbakan'dan çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalar beklediklerini söylerken, bazı kişiler bu buluşmanın seçim yatırımı olduğunu ileri sürdü. Bazı kişiler, kentin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bunun çözülmesi için Başbakan'ın adım atması gerektiğini belirtti.