DİYARBAKIR'da Mukaddesler Miraslar Sergisi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla açıldı.
İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun organizasyonunda Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Diyarbakır'da Mukaddes Miraslar Sergisi açıldı. Zinciriye Medresesi'ndeki açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Türkçe ve Kürtçe konuşma yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Bu topraklarda barışı, kardeşliği yeşertmesi için umut ediyor ve dua ediyorum. Böylesi bir günde bizleri herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.
Bakan Eker, İslam tarihinde önemli bir yeri olan serginin Diyarbakırlılara sunulmasının çok önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Diyarbakır İslam medeniyeti açısından da çok önemli birikime sahip şehirdir. Burada diğer dinlerin ve peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu bir yerdir. Ama maalesef yaklaşık son 30 yıldır Diyarbakır bu motif ve değerleriyle artık tanınmaz, bilinmez hale geldi. Sorunlarla anılan bir şehir haline geldi. Güzellikleri ve mücevherleri küller altında kalan bir şehir gibi oldu. Bizim inancımız, çabamız, gayretimiz buranın tekrar bir barış ve medeniyet merkezi haline gelmesi burada herkesin kardeşçe huzur içerisinde yaşaması, yüreklerin dağlanmaması, gözyaşının akmaması, ocakların sönmemesidir. Bunun için çaba ve gayret gösteriyoruz. İnşallah bu tür sergiler bu şehrin bu çabasına daha fazla katkı sağlar, destek verir hale gelir."
Sergi 18 Kasım'a kadar açık kalacak.