DİYARBAKIR'da yaşanan soğuk havada, son 25 gün içinde buz tutan yol ve kaldırımlarda yürürken düşen bin 730 kişi hastanelik oldu.
Son yılların en sert kış ayını geçiren Diyarbakır'da yoğun kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Kentte gündüzleri eski 8 olan ve geceleri eksi 15 dereceye kadar düşen soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, yolların ve kaldırımların da buzlanmasına neden oldu. Bazı kaldırım ve yollar adeta buz pistine dönerken, bazı vatandaşlar belediyenin yeterli temizleme çalışması yapmadığını öne sürerek tepki gösterdi.  Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi servisi doktorlarından Mustafa Karahan, son günlerde özellikle buz tutan kaldırım ve caddelerde kayma sonucu düşerek hastaneye başvuranların sayısında büyük bir artış yaşandığını belirtti. Dr. Karahan şunları söyledi:
"Özellikle son 20 günde buzlanmaya bağlı olarak düşmelerde eskiye oranla 5- 6 kat artış oldu. Hastanemizin aciline başvuran bu hastalar içinde en çok kalça ve el bileğinde kırıklarla karşılaştık. Orta ve ileri yaş durumunda olan bu hastalarımızın büyük bir kısmını özellikle bilek kırıklarını konservatif tedaviyle tamamlarken, kalça kırıkları olanların çoğunu yatırıp cerrahi operasyon uyguladık. Özellikle ileri yaştaki hastaların buzlanma olduğu dönemlerde dışarı çıkmamaları gerekiyor. Eğer çıkmak zorundaysalar da çok dikkat etsinler. Özellikle ayakkabılarını çok iyi seçsinler."
RY,SS(GG)(FOTOGRAFLI)