Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan İlçesi'ne otobüs seferleri başlatmasını protesto etmek için biraraya geldiklerinde belediye binasına saldıran Silvanlı minibüs şoförleri, bugün tekrar aynı yere gelip özür diledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçen cuma günü ilçelerine otobüs seferleri başlattığı gerekçesiyle basan Silvanlı minibüs şoförleri, bugün saldırdıkları belediye önünde basın açıklaması yaparak özür diledi. Aralarında saldırıya katılan şoförlerin de bulunduğu grup adına konuşan Menaf İkvan, bir takım güçlerin oyununa geldiklerini belirterek saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. İkvan, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi ulaşım planı gereği ve halkın yoğun talebi üzerine diğer ilçelerde olduğu gibi Silvan- Diyarbakır arasında da ulaşıma yönelik yeni çözümler geliştirilmiş ve Silvan- Diyarbakır arasında otobüslerle yolcu taşımaya girişmiş, halka daha kaliteli hizmet vermeye başlamıştır. Bu hizmet verilmeye başlanırken bizler bir takım hatalar yaptık. Bir takım güçlerin oyununa geldik. Belediyemizin bu hizmetini çıkarlarımız zedelenir diye karşı çıktık. Bazı yönlendirmeler nedeniyle anlamsız bir şekilde belediye binasına saldırdık ve otobüslerine zarar verdik. Belediyenin camlarını kırdık. Partili arkadaşlarımızı yaraladık. Birçok belediye çalışanı ve partilimiz bu saldırıdan nedeniyle gözaltına alındı. Belediyenin halka yönelik geliştirdiği bu kaliteli hizmete karşı geliştirdiğimiz anlamsız saldırıdan dolayı özür diliyoruz. Değerli halkımız belediyeye yönelik yaptığımız anlamsız saldırıdan dolayı başta halkımız, partimiz ve belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarımızdan özür diliyor, göstermiş olduğumuz bu eksiklikten dolayı üzgün olduğumuzu belirtiyoruz."
Menaf İkvan, Silvan Minibüs Hattı Kooperatif ve bazı dolmuş sahibi ve şoförler olarak belediyenin seferlerini engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Kendi çıkarlarımızı halkımızın çıkarlarında gördük. Bizim bu eksikliğimizi bazı çıkar grupları kullandı. Belediyeye saldırmamız konusunda yönlendirmeler yaptılar. Bizler de çıkarlarımızı düşünerek bu oyuna geldik. Halkın hizmetlerden faydalanmasını engellemeye çalışmanın anlamsızlığını idrak etmiş bulunuyoruz. Tek isteğimiz halkımızın, partimizin ve kurumlarımızın bizi affetmesini bekliyoruz. Bir daha asla böyle bir eksikliğe düşmeyeceğimizi söylüyoruz. Halkımızdan, partimizden ve tüm kurumlarımızdan tekrar tekrar özür diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI